Jedna od najpoznatijih Srpkinja šokirala: "Abortirala sam tri puta, djeca bi me upropastila"

Jedna od najpoznatijih Srpkinja šokirala: "Abortirala sam tri puta, djeca bi me upropastila"

Foto: Instagram

MARINA ABRAMOVIĆ, najpoznatija suvremena srpska umjetnica koja živi u New Yorku, pred svoj 70. rođendan i pred objavu autobiografije dala je šokantan intervju njemačkom Der Tagesspiegelu u kojemu je otkrila kako je bilo odrastati u Jugoslaviji, kako njezin život izgleda danas i kako će proslaviti okrugli rođendan.

 

@hudsonmai #marinaabramovic !

Fotografiju objavljuje art gallery NY London (@newyorkartgallery1)

Marina Abramović je žena koja je 2010. godine 750 sati nepomično sjedila u muzeju MoMA-i u New Yorku, u nevjerojatnom performasu Artist is Present koji je pogledalo gotovo 750.000 ljudi.

Ekscentrična umjetnica koja je svijet često znala šokirati svojim performansima, ali i burnim privatnim životom, otkrila je da sebe ne smatra ni Srpkinjom, niti Crnogorkom i da ona potječe iz zemlje koje više nema, a u kojoj odrastanje nije bilo nimalo lako.

"Htjela sam vidjeti svijet, a živjela sam s majkom koja me tukla i ošišala na ćelavo", rekla je Abramovićeva i dodala kako u poznim godinama nosi dugu kosu kako bi vratila moć koju su joj oduzeli u djetinjstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

#marinaabramovic #babytiger #contemporaryart #mommyissues #arte #art #artecontemporanea #performingarts #bodyart

Fotografiju objavljuje Tania Scipilliti (@scipillina)

Na pitanje novinara o djeci i obitelji, Marina Abramović je bila brutalno iskrena:

"Nikad nisam željela imati djecu i abortirala sam tri puta, jer sam bila uvjerena da bi djeca oduzimala moju energiju. Ja svoju želim dijeliti s drugima. Moje je djetinjstvo bilo užasno i jednostavno nikad nisam htjela biti majka. Moji studenti su moja djeca."

Umjetnica je otkrila i kako želi umrijeti u samostanu u Indiji i kako pred kraj života želi biti okružena crvenim pandama koje obožava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara