Jednostavni trikovi: Evo zašto bi zimi uvijek trebalo imati suhi šampon u torbi

Jednostavni trikovi: Evo zašto bi zimi uvijek trebalo imati suhi šampon u torbi
Foto: Pixabay

ZIMA je došla službeno 21. prosinca, ali čini se kao da je ove godine kasnila jer su nas nešto topliji dani duže služili.

Ako ste od onih ljudi koji mnogo više vole neko drugo, toplije godišnje doba, i jedva čekate da hladno razdoblje završi kako biste sklonili svu toplu garderobu, ovi jednostavni trikovi koje je objavio Insider možda će vam olakšati zimsko razdoblje.

Ako se zaglavite u snijegu, pozajmite pijesak od vaše mačke 

Mačji pijesak je odlična alternativa soli. Iako ne pomaže otopiti led, pomoći će gumama vašeg automobila osjetiti trenje i bolje prianjati, i tako ćete izbjeći klizanje i okretanje kotača u mjestu.

Pretvorite stare džempere u rukavice

Čak i ako niste vješti u šivanju, pretvaranje starog džempera u rukavice je iznenađujuće jednostavno, a i jeftino. Sve što vam je potrebno je kalup za rukavice, škare, konac i igla.

Uz drugi kalup moguće je napraviti i čarape.

Uložite u električni pokrivač i bočicu tople vode kako biste uštedjeli novac za struju

Ako vas izbezumljuju astronomski računi za struju, uložite u električni pokrivač koji će vas ugrijati bez ikakve potrošnje struje. Boca tople vode je još jedan način kako zadržati ugodnu toplinu tijekom noći.

Zaštitite šape svojih kućnih ljubimaca

Baš kao i mi, psi (ili mačke) mogu zimi imati suhu kožu, naročito pod utjecajem leda, snijega i soli sa zemlje. Da biste izbjegli bolno pucanje kože ili ljuštenje na šapama, na šape nanesite vazelin prije nego što životinju izvedete van.

Tuširajte se kraće

Čak i ako ne traje dugo, tuširanje veoma toplom vodom zvuči kao odličan način kako pobijediti hladnoću. Međutim, ova metoda zapravo isušuje kožu, jer će topla voda izvući prirodno ulje iz nje.

Što je voda hladnija, to je zdravija za našu kožu. A ako baš volite toplu vodu, onda upotrijebite suho ulje! Mnogi kozmetički proizvodi danas ga sadrže.

Koristite vrećice za sendviče kako biste zaštitili noge

Ulaganje novca u dobar par čizama svakako je dobra ideja, ali ako ove godine nemate novca za to, umotajte svoja stopala u plastične vrećice za sendviče. Ova alternativna metoda održat će vaša stopala suhim.

Nosite suhi šampion u torbi

Čak i najmodernije kape mogu učiniti da vam se kosa slijepi. Osim kada vam je plan cijeli dan nositi kapu, problem sa slijepljenom kosom jedan je od onih s kojim se suočavamo svake zime. Da bi se to izbjeglo, koristite suhi šampon koji će učiniti da vaša kosa izgleda čisto i bujno.

Upotrijebite kuhinjski sprej kako biste očistili automobil

Kuhinjski sprej za čišćenje spriječit će taloženje snijega i leda na vašoj lopati ili bilo kojem predmetu kojim skidate snijeg s automobila.

Sredite ormar sa zimskim stvarima

Svaka minuta je važna, posebno ujutro kada žurimo na posao. Ali, koliko puta vam se dogodilo da srušite gomilu stvari koje su se zapetljale s vašim omiljenim šalom? Da biste izbjegli ovaj domino efekt, čuvajte vaše šalove na posebnom odvojenom mjestu.

Kora od naranče

Ako kojim slučajem ostanete bez upaljača ili šibica, kora od naranče može vam riješiti problem. Kora je puna ulja koje je čini lako zapaljivom. Plus, mirisat će veoma lijepo!

Upotrijebite brijač na džemperu

Bodljikavi džemperi mogu ići na živce. Da biste ih učinili mekanim i ugodnim, upotrebite brijač.

Zagrijte olovku za oči

Ako imate osjećaj da ste greškom uzeli grafitnu olovku i njome se počeli šminkati, znači da je vaša olovka za oči previše hladna. Postoje dva rješenja za ovaj problem. Prvo, operite ruke toplom vodom, a onda prstima uhvatite vrh olovke i držite je dvadesetak sekundi. Ako imate aparat za sušenje ruku, onda je dovoljno tri ili četiri sekunde postaviti vašu olovku na putanju toplog zraka.

Špatula ili kreditna kartica kao čistač za staklo

Bilo što plastično s oštrim rubovima može poslužiti kada želite očistiti staklo vašeg automobila od leda.

Promijenite smjer ventilatora

Možete uštedjeti i do 15% struje ako promijenite smjer okretanja vašeg ventilatora na stropu. Njegova krilca su blago zakrivljena, tako da leti, okrećući se obrnuto smjeru kazaljke na satu i hladan zrak potiskuju prema dolje. Ako krilca ventilatora zarotirate u smjeru kazaljke na satu, ventilator će hladan zrak izvlačiti i slati ga prema gore.

Parkirajte vaš automobil tako da uvijek gleda na istok

Parkiranjem automobila tako da može "promatrati" izlaske sunca postižete da vam sunce bude saveznik u otopljavanju. To je samo primjena osnovne znanosti!

Prekrijte brisače čarapama kako se ne bi zaglavili

Pažljivo podignite vaše brisače, a zatim ih obložite starim čarapama i tako ćete spriječiti da se zalijepe za staklo.

Načinite vlastite grijače za ruke

Umjesto da ih kupujete, razmislite da ih napravite sami. Zahvaljujući samoljepljivim trakama nije potrebno nikakvo šivanje. Sve što trebate imati je traka, nešto tkanine, riža i škare.

Riža jako dobro upija toplinu i dugo će ostati zagrijana nakon što ju samo tridesetak sekundi budete držali u mikrovalnoj.

Prekrijte retrovizore automobila

Čišćenje snijega i leda s bočnih retrovizora može biti teže od čišćenja vjetrobrana, samo zbog toga što je na njih lakše zaboraviti. Ako i njih obložite vrećicama za sendviče, i oni će biti zaštićeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara