Jeep na krovu svijeta

Grupa odvažnih Nijemaca na čelu s Mattiasom Jeschkeom uspjela se popeti na najvišu planinu zapadne polutke i to na četiri kotača. Točnije učinili su to s Jeepom Wranglerom Unlimited, vjerojatno najzaslužnijim što se i danas terenske aute naziva džipovima.

"Ovakav izazov razdvaja Wranglera Unlimited od ostalih vozila sa 4x4 pogonom. Ovakav pothvat idealan su test ovjesa, motora i sveukupne kvalitete vozila" reče Geroge Murphy, potpredsjednik Chryslera za marketing.

Tijekom zahtjevnog pothvata nezaustavljivi je Wrangler izdržao vjetrove orkanske snage, temperature ispod 20 stupnjeva, a posebni specijalitet velikih visina svakako je bio i izuzetno rijedak zrak.

Idealni benchmark za 3.8 litarski V6 i Goodyear MT/R gume čavlerice predstavljao je prelazak preko glečera Ojos del Salado prekriven savršeno glatkim ledom.

Oduševljenje nisu krili ni članovi ekipe ni članovi ekipe koja je i vodila cijeli projekt. Nevjerojatno, fantastično, fenomenalno samo su neki od epiteta upućenih Wrangleru Unlimited.

I na kraju ostaje samo čestitati inžinjerima Jeepa na već odavno poznatom i dokazanom Wrangleru. Usprkos navali šminkerskih kvazi-terenskih SUV-ova Wrangler i dalje ostaje pravi zaštitnik robusnosti, kvalitete i avanturističkog duha. Kapa dolje.

B.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara