Jeep Wrangler i u pick-up izvedbi

NAJPOZNATIJI Jeep nakon Willysa svakako je Wrangler. Jedini pravi terenac u ponudi ovog proizvođača u idućoj će genaraciji dobiti i pick-up izvedbu.

Willys je tijekom drugog svjetskog rata pronio slavu marke Jeep do tolike mjere da se ime jeep do stvaranja SUV segmenta koristilo kao sinonim za sva terenska vozila.

Wrangler je koliko-toliko održao popularnost i postao uz ruske terence (Lada Niva,UAZ) i legendarnog Land Rover Defendera jedan od rijetkih pravih terenaca.Kako prodaja ovog modela tek neznatno jenjava, vodstvo Jeepa je odlučilo uskoro tek neznatno obnoviti model.

Nova generacija Wranglera pojavit će se na tržištu za nešto više od godinu dana, a u ponudu će biti vraćena i pick-up izvedba Scrambler, poznata iz ranih osamdesetih. Iako je Scrambler razvijen isključivo za vojnu upotrebu, velik interes javnosti natjerao je Jeep da razmisli i o civilnoj varijanti.

George Murphy, osoba u Jeepu zadužena za marketing, je povodom najave terenskog pick-upa izjavio:" Ovaj model je razvijen kako bi ubrzao rast prodaje Wranglera i nastavio njegovu tradiciju. Wrangler ima najsnažniji imidž od svih modela u našoj ponudi".

Pick-up će počivati na produženoj platformi, a uz mogućnost prijevoza dvije osobe nuditi će više od 1.2 metra otvorenog prtljažnog prostora. Iako Chrysler nije dao nikakvo službeno priopćenje, pretpostavlja se da će Scrambler biti dostupan i u kraćoj izvednbi, a pokretati će ga od prije poznati motori.Teško je pretpostaviti kolika će biti potražnja za ovim modelom, ali ako se uzme u obzir opčinjenost Amerikanaca pick-up vozilima, planiranih 20.000 godišnje bi moglo biti premalo. Naime, tvornica u Toledu (Ohio), gdje se proizvodi Wrangler, ima upravo toliki neiskorišteni kapacitet proizvodnje.

Prodaja Wranglera u protekloj godini je iznosila 64.351 primjerak, što je pad od 6.5 % u odnosu na 2001. godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara