Jelena Rozga: Ne miješam se u Huljićev izbor nove pjevačice

Nakon što se sporazumno rastala s grupom Magazin, u kojoj je provela čak deset godina, Jelena Rozga nije dugo čekala, već je snimila album "Oprosti mala", koji, za jadne hrvatske prilike, bilježi odličnu prodaju. "Albumom sam izuzetno zadovoljna, a i povratne informacije su pozitivne. Nisam očekivala da će se sve tako brzo događati", rekla nam je Jelena, koja se trenutno odmara u Splitu. Njezin glazbeni izričaj nije se previše promijenio, štoviše, teško je na temelju audio snimke uopće zaključiti da više nije s Magazinom.

"Zašto mijenjati nešto što je dobro? Radim s istom ekipom, dakle, uglavnom s Tončijem i Vjekoslavom (Huljići, op. a.), jer mi takva glazba najviše odgovara. Zapravo se u mojoj karijeri ništa nije značajno promijenilo, samo sada drugi ljudi sviraju iza mene", kaže Splićanka na čijem bi joj broju gaža pozavidjele mnoge kolege. Ipak, šibenska publika koja je s Jelenom ušla u 2007. godinu nije bila zadovoljna njezinim nastupom, pa se broj posjetitelja u šatoru na središnjem trgu Poljani gotovo prepolovio tijekom Jeleninog nastupa. Ona, čini se, to nije primjetila.

"Reakcije su fenomenalne, dva sata sam pjevala i publika je odlično reagirala, ne znam o čemu govorite", rekla nam je. Trenutno je okupirana pjesmom za Doru, a za nekoliko dana saznat će je li prošla prednatjecanje, pa će se, u slučaju pozitivnog odgovora, posvetiti scenskom nastupu, odjeći i svemu što trominutni izlazak pred publiku u Opatiji uključuje. Već ju dugo hrvatski modni kritičari prozivaju ukusno odjevenom pjevačicom, a ona ističe da za to nije zaslužna sama.

"Za moju se odjeću već četiri godine brine Linea Exclusive, a u zadnje vrijeme radim i s Marijom Cvitanović, bez čijih modnih savjeta više ne mogu", kaže Rozga. Skijanje je ne zanima, jer kao prava Dalmatinka ne voli snijeg, pa je za odmor odabrala dom u Splitu, u kojem, kaže, beskrajno uživa.

Jelenin privatni život nikad nije bio top tema, pa ona želi da tako i ostane. Otkrila nam je tek kako je sretno zaljubljena. "Privatnim životom sam zadovoljna, zapravo, beskrajno sam sretna i lijepo mi je, to je dovoljno", tajanstveno će Jelena.

Za kraj smo je zamolili da prokomentira Ivanu Kovač kao novu pjevačicu njene bivše grupe, ali Jelena je bila vrlo suzdržana. "Neću se miješati u Huljićev izbor. Ivanu još nisam čula kako pjeva uživo, mogu samo reći da mi je OK kao osoba", kratko nam je rekla Jelena, ali u njenom glasu i nismo osjetili pretjerano oduševljenje prvom crnkom u popularnoj splitskoj grupi. "Tonči je oduvijek znao što je za Magazin najbolje, pa je to valjda slučaj i ovog puta. Zašto je otišao u drugačijem smjeru, to zaista ne znam i ne razmišljam o tome. Preda mnom su sad drugi izazovi i pitanja", zaključuje Rozga.

D.K.
Foto: MAPE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara