Jeste li čuli za "zimski penis"? Ovo stanje pogađa mnoge za hladnijeg vremena

Jeste li čuli za "zimski penis"? Ovo stanje pogađa mnoge za hladnijeg vremena

JESTE li kad čuli za "zimski penis"? Niske temperature ne znače samo da ćete morati majice kratkih rukava zamijeniti vestama nego utječu i na vašeg najboljeg prijatelja. 

Hladnije vrijeme može utjecati na to da se vaš penis smanji, da rjeđe imate erekcije te da vam je teže postići orgazam. 

"Krvne žile u penisu se sužavaju na niskim temperaturama. Muškarci mogu očekivati da im se penis smanji do 50 posto u dužini i 20 do 30 posto u obujmu kad zahladi", objasnila je za Metro stručnjakinja za seks Annabelle Knight. 

Objasnila je da je ljudsko tijelo programirano za čuvanje energije i topline, stoga pri niskim temperaturama krv usmjerava prema sredini tijela gdje se nalaze vitalni organi. Da bi se to postiglo, smanjuje se protok krvi u udovima, što uključuje i penis. 

"Testisi se također povlače bliže tijelu kako bi zadržali toplinu", dodala je ona. 

Stoga, ako vam se učini da vam je penis nešto manji od uobičajenog tijekom zimskih mjeseci, nemojte se zabrinjavati, to je posve normalno. Dobra vijest je da postoji i "ljetni penis" pa će vam tako za toplijeg vremena penis postati veći

Annabelle također upozorava da može doći do manje osjetljivosti i problema s erekcijom. 

"Postoji istine u mitu da ćete se riješiti napaljenosti ako se istuširate hladnom vodom. Hladnoća smanjuje mišićnu aktivnost u penisu i tako utječe na erekciju. Isto tako, kad postignete erekciju, može vam se dogoditi da teže dođete do orgazma", zaključuje ona. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara