Jezivi detalj u Igri prijestolja promakao je mnogima, a mogao bi promijeniti sve

Jezivi detalj u Igri prijestolja promakao je mnogima, a mogao bi promijeniti sve
Screenshot: Youtube

MALO koja serija se može podičiti tolikim interesom publike kao Igra prijestolja. Dok fanovi nestrpljivo čekaju rasplet događanja, na internetu neprestano niču nove teorije o svim mogućim ishodima. 

Jedno od jezivijih predviđanja tiče se kripti u Oštrozimlju. Za one koji ne znaju, kripte su grobnice ispod dvorca u kojima su pokopane generacije obitelji Stark, a za njihove su potomke one postale neka vrsta svetišta. Gledatelji su s njihovim postojanjem upoznati već u prvoj sezoni, kad se tadašnji kralj Robert Baratheon spustio u njih, odmah po dolasku u Oštrozimlje, kako bi se poklonio kipu svoje voljene Lyanne. 

Čini se da im je u osmoj sezoni posvećena posebna pozornost. Upravo u njima Jon Snow napokon saznaje svoj pravi identitet, a na istom mjestu tu informaciju saznaje i Daenerys. Tijekom druge epizode dogovoreno je da se žene i djeca tijekom velike bitke s mrtvima smjeste u kripte koje su "najsigurnije mjesto". No što ako to i nije baš tako?

Već u traileru za osmu sezonu vidimo Aryu kako krvava lica bježi kroz kripte, a u najavi za treću epizodu kroz njih bježi nekoliko likova. Neki su se fanovi zapitali od čega oni to bježe i došli na jezivu, ali logičnu ideju: dolaskom Noćnog kralja i njegove vojske mrtvi su se Starkovi digli iz grobova i, kao i svi neumrli, napali žive. One koji su im bili najbliži: žene i djecu. 

Toj teoriji u prilog ide i opis sna Jona Snowa iz knjige prema kojoj je serija snimana. 

"Prošle je noći opet sanjao o Oštrozimlju. Lutao je praznim dvorcem, tražeći oca i završio u kriptama. Kad se okrenuo, svi se grobovi počeli otvarati, jedan za drugim. Kad su mrtvi kraljevi počeli ustajati iz svojih hladnih i mračnih grobova, Jon se probudio u mrklom mraku, a srce mu je lupalo kao čekić", stoji u knjizi. 

Ovo ne bi bilo prvi put da je George Martin u nekom snu ili proročanstvu najavio buduće događaje pa bi se ova teorija mogla pokazati istinitom. Dogodi li se tako, ovo bi mogao biti jedan od najvećih preokreta u cijeloj seriji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara