JK Rowling tužna zbog završetka serije o Harryju Potteru

AUTORICA niza u posljednje vrijeme najčitanijih knjiga za mlade o Harryju Potteru, JK Rowling, u srijedu je izjavila kako je pomalo tužna, no istodobno osjeća olakšanje kako se bliži kraju sedme i posljednje knjige iz serije djela o dječaku čarobnjaku, koja joj je donijela svjetsku slavu i puno novaca.

"Mogu reći da sam pomalo tužna, jer je Harry činio velik dio mog života i predstavljao jednu njegovu konstantu, no istodobno će mi na neki način laknuti jer cijelo vrijeme postoji određeni pritisak kad pišete nešto tako popularno", te kada od vas neprestano puno očekuju, rekla je 41-godišnja spisateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorica koja je na knjigama o Harryju Potteru zaradila milijune najavila je da će u posljednjoj knjizi umrijeti dvojica likova, no nije željela otkriti o komu se radi. "Pretpostavljam da će neki takvim raspletom biti razočarani, a drugima će se takav kraj svidjeti", smatra Rowling.

U tijeku je filmsko snimanje po predlošku pete knjige "Harry Potter i red Feniksa", što je ujedno i peta ekranizacija serije knjiga o mladom čarobnjaku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara