John Cleese tuži britanski list

KOMIČAR John Cleese izjavio je na sudu u Londonu da ga je jedan članak u britanskim novinama povrijedio i nanio mu štetu jer je tvrdio da mu je karijera propala kad se preselio u Sjedinjene Države.

Cleese tuži Evening Standard, a već je odbio ponudu odštete od 16 tisuća dolara, a objavljenu ispriku smatra nedovoljnom.

Glumac je svjedočio u četvrtak preko videolinka iz Kalifornije. Bivši montipajtonovac tvrdi da se novine nisu iskreno ispričale za ´gadni´ članak objavljen 11. travnja 2001.

´Opći ton višetjedne i višemjesečne korespondencije bila je nezadovoljna reakcija nasilnika´, rekao je na sudu 63-godišnji Cleese.

Njegov je odvjetnik Jonathan Caplan već prije izjavio da je prema tom članku ´njegov branjenik, g. Cleese, emigrirao u SAD gdje je neslavno propao´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Adrienne Page, odvjetnica lista Evening Standard, na sudu je rekla je da Cleesovi savjetnici hoće izbjeći dogovor i otići na sud kako bi napuhali cijenu.

´Ponuđeno je bilo razumno s obzirom na okolnosti, a pritužbe o isprici ne opravdavaju odlazak na sud, odbijanje dogovora i traženje veće odštete´, kaže Page.

Sudac David Eady kaže da će ovih dana donijeti presudu.

Cleese je glumio u filmovima ´Riba zvana Wanda´, ´Umri drugi dan´, a uskoro će ga se moći vidjeti u nastavu ´Charliejevih anđela´ - ´Charlie´s Angels: Full Throttle.´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara