Josipa Pavičić: Nećemo ni o kakvim curicama ili novim dečkima, barem dvije godine

Foto: Arhiva

JOSIPA PAVIČIĆ trenutno uživa u pravoj obiteljskoj atmosferi. Prije šest dana rodila je drugog sina, Rocca, te se sada oporavlja. "Sve je prošlo dobro, bez komplikacija i brzo.  Oboje smo dobro, ja sam malo umorna, neispavana i iscrpljena, ali doma smo, a tu se najlakše oporaviti", rekla je za Index. Dodaje kako joj je druga trudnoća bila teže od prve, ali je zato porod bio lakši i brži.

Mediji su se raspisali o tome kako je u rekordnoj brzini izgubila kilograme nakon trudnoće, no Josipa kaže kako joj izgled i kilaža trenutno nisu na pameti. "Apsolutno mi to nije važno. Mislim da se radi o genetici. Tijekom trudnoće sam dobila 13, 14 kila, a sada su mi ostale možda dvije više. Istopilo se, on je velika beba, imao je 4100 grama kada se rodio. Ali nisam bila ni na kakvoj dijeti, zdravo sam se hranila i zdravo sam živjela. Imam sreće što sam genetski takva. Znam puno žena koje se pate s tim poslije, sve mi je jasno, ali ja bih to samo označila kao jednu sretnu okolnost", kaže Josipa.

Stariji sin Vito je odmah zavolio polubrata

S malom bebom još ne može uživati u šetnjama po lijepom vremenu.  "Još ne idemo nikamo, tek nam je šesti dan, ali sigurno još dva tjedna nećemo nigdje, iako je lijepo vrijeme. Po starinskom običaju, moja baka kaže da 42 dana ne smiješ nikuda. Nećemo baš tako dugo, ali još malo ćemo biti u kući". Josipa je sretna što je njezin stariji sin Vito odlično prihvatio polubrata. "To je ljubav na prvi pogled bila, to mi je bilo jako važno i jako sam sretna zbog toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni sama ne zna bi li se opisala kao stroga ili popustljiva majka. "Vito bi vam rekao da sam jako stroga. Ma, mama kao mama, svaka mama za svoje dijete zna najbolje, trudi se u svakom trenutku najbolje reagirati. Nisam ni stroga ni popustljiva, treba u svemu imati mjeru. Moj recept je puno ljubavi i strpljenja", kaže Josipa.

"Nećemo o curicama, ni novim dečkima, u ovom trenutku mogu reći ne, hvala"

Nakon dva sina u obitelj bi odlično "sjela" i jedna curica, no Josipa trenutno ne može zamisliti još jedno proširivanje obitelji. "Nećemo o curicama, ili još nekim dečkima. Neka prođu jedno dvije godine, da se neke stvari malo zaborave. Sada u ovom trenutku mogu reći, ne, hvala. Ma, voljela bih, ali neka prođe neko vrijeme, to su stvari koje je teško planirati. Kada nešto baš hoćete, onda vam se dogodi da ne ide, tako neka bude kako Bog da", misli Josipa.

Obitelj s novom bebom trenutno joj je apsolutni prioritet, no planira i neke nove radne zadatke. "Do jeseni će biti samo moja djeca i obitelj, a onda ću, kao i inače, pokucati na vrata mojih urednika, pa ćemo vidjeti, uvijek se nađe neki poslić: Nemam nekih posebnih želja, ništa konkretno, ali kada čovjek ima volju i želju, uvijek se nešto nađe", rekla nam je Josipa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara