Jura Stublić: Tko pokuša zajebati starog ayatollaha rockenrollaha...

Tekst: Vanda Voloder
Foto: Index

NEKADAŠNJI frontman popularne grupe Film, Jura Stublić, u subotu je trebao održati koncert u Novom Bečeju, na Velikogospojinskim danima. Jura se nije pojavio na pozornici, a kako tvrdi predsjednik općine Novi Bečej, Milivoj Vrebalov, uzeo je honorar i prevario organizatore, ali i publiku koja je željno očekivala nastup ocvale rock zvijezde.

Danas se o toj temi očitovao i sam Jura Stublić u otvorenom pismu gradonačelniku Novog Bečeja, čovjeku koji se medijima svojedobno hvalio kako je Severini, u znak zahvalnosti za nastup, u Bečeju poklonio ekskluzivnu vikendicu.

Cijenjeni gospodine gradonačelniče...

"Cijenjeni gospodine gradonačelniče", počinje svoje pismo Stublić, "Zbog vaših zasluga na glazbenom opismenjavanju južnih Slavena odlučio sam da vam poklonim zagrebačku katedralu. Molim vas da primite ovaj skroman poklon koji vam neopozivo darujem zato jer: 1) najavljujete moj koncert a nemate sa mnom potpisan ugovor, ako ga imate objavite ga na internetu, 2) nemate materijalne dokaze da ste mi isplatili honorar, a klevećete me da sam pobjegao s vašim  novcem, 3) nemate punomoć da me može zastupati treća osoba.

Mogućnost da lalu iz Banata iznenadi kiša jednaka je mogućnosti da se Dalmatinac iznenadi što je more slano

Naime, kako je tijekom vikenda prenio srpski Blic, Jura Stublić se na (dogovorenom) nastupu nije pojavio iz nerazjašnjenih razloga. Jednostavno, nije došao. Međutim, Stublić se potrudio razjasniti nam gdje je i kako došlo do nesporazuma: "Najavljujete moj koncert 29.08.09, a tog dana mi niste omogućili nastup iako su drugi izvođači neometano svirali devet sati. Kiša nije isprika jer je suvremena meteorologija može predvidjeti tjedan dana unaprijed, uostalom ja sam točno na minutu predvidio kišu iako nisam iz vaše metropole i o tome izvijestio organizatore dan prije polaska na put. Mogućnost da lalu iz Banata iznenadi kiša jednaka je mogućnosti da se Dalmatinac iznenadi što je more slano. Mi se ljetne kiše ne bojimo jer smo napravljeni od nehrđajućeg i nekvarljivog materijala. U svim poljoprivrednim krajevima ljudi se za sušnog ljeta vesele kiši, niste valjda od šećera, bina je bila natkrivena, zašto ste prekinuli koncert?", pita Stublić.

"Da ste mi omogućili da nastupim između 21 i 23 sata na dan koji ste objavili u marketingu manifestacije sada se ne bi nadjebavali po medijima. Morali smo otići zbog neodgodivih obaveza, a ponuđene termine smatramo pogodnijima za neku mlađu demo predgrupu", nastavlja.

S bendom se vozim u kombiju koji je prespor za bijeg

"Ja osobno ni na mukama nisam htio pristati na svirku u nedjelju, došao sam u hotel sat prije dana nastupa, izbjegavam hotele i hotelske provode čak i kad su personal i građani jako ljubazni, pio sam "knjaza" i jeo vegetarijansku klopu, nisam održao tonsku probu, zbog  straha od poreznika nikad ne pričam o parama, vozim se s bendom u karakteristično plavom kombiju koji je prespor za bijeg, bojim se crnih džipova i do bola (doslovce vlastitog) sam nesklon bježanju", nastavlja.

P.S.: Lijevi toranj katedrale prokišnjava

Također, Jura Stublić ovim putem najavljuje sudsku tužbu protiv organizatora. "Ako mi se ne ispričate predat ću sudu odštetni zahtjev za klevetu u iznosu 100.000€ što će galantnom čovjeku poput vas biti prava sitnica. Svi koji pokušaju  zajebati starog  ayatollaha rockenrollaha jednom shvate da se to ne isplati", poručuje Stublić. Također, u post scriptumu Stublić Milivoja Verbalova upozorava: Lijevi toranj katedrale prokišnjava!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara