Kad ga trebaš dati, koristi tajno oružje

Kad ga trebaš dati, koristi tajno oružje
Foto: Press

KIŠA u zavodljivom ritmu udara o prozore, romantična atmosfera, ugodna toplina sobe... Sve je gotovo pa idealno, osim što se tebi baš nekako i ne da. Ne ide, pa ne ide. Da, početak akademske godine zna biti i težak, povratak u klupe, predavanja, učenje, izlaženje na ispite ne pada baš lako. No što je tu je, učiti neće nitko umjesto tebe, a ispiti se ne mogu položiti sami od sebe. Postoje čak mitske priče o tome što činiti da bi se potaknuli na učenje i uspješno prošli kolokvij ili ispit. Svatko uglavnom ima neki svoju ustaljenu praksu, naviku kada govorimo o učenju, ali vrijedi zagrepsti u neke tehnike koje bi se mogle pokazati stimulativnima. Ogromne količine kave koje bi vas trebale razbuditi ili hladan tuš nisu jedna od njih.

Mnogi se slažu da bi bilo dobro stvoriti ugodnu atmosferu. Ne neku s kontra efektom od koje će vam se spavati, već stimulativnu, ugodnu i radnu. Potom valjda napraviti i dobar plan učenja i zacrtati si cilj. Treba biti koncentriran i fokusiran za vrijeme učenja, a u tome vam vjerovali ili ne mogu pomoći mirisi. Eterična ulja nekih biljaka održavaju pozornost i pomažu nam da se lakše koncentriramo. Stoga se okružite mirisima bosiljka, ružmarina, grejpa, paprene metvice. Kad radite pauzu pomirišite si malo lavande za opuštanje. Osim ovih mirisnih trikova valja iskušati i onaj kojim se mirisom potiče vraćanje sjećanja. Odaberite neki ugodan miris koji će vas okruživati tijekom učenja, tako ćete uz gradivo memorirati i miris. Idući puta kada ga osjetite, vaš će mozak automatsko povući i sjećanje na događaj koji povezujemo s određenim mirisom, a time i gradivo. Što će vam itekako dobro doći kada ćete izaći na ispit.

Osim toga, nagradi se nekim parfemom za početak godine i neka to bude tvoj posebni miris za učenje. Hrvatska Parfemska Kuća nedavno je lansirala parfeme za studente, X-ica, za cure i dečke. U kreiranju recepture sudjelovali su i sami studenti, pa bi X-ica trebala biti idealni studentski miris. X- ICA MEN je vrlo muževan ali istodobno nježan parfem koji će vas očarati upravo svojom jednostavnošću. U njemu se isprepliću note lavande, slatkog pelina, cvijeta naranče, vanilije, cedra. X-ICA WOMEN inspiriran je dražima studentskog života i odgovara svakom tipu žene. Odiše neodoljivom ženskom senzualnošću, zavodljiv je i baršunast zahvaljujući uravnoteženim kombinacijama kardamona, frezije, ljubičice, božura, vanilije, jantara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?