Kako je Mesić Balaševića poslužio čvarcima

ĐORĐE BALAŠEVIĆ u kolumni pisanoj za srpski tabloid Svet osvrnuo se na koncert u Zagrebu, odnosno posjet hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću dan kasnije.

Mesića je, kaže Balašević, morao spomenuti "zbog krajnje pozitivnog utiska koji je taj razboriti čovek ostavio na mene."

"Naravno da naš susret na Pantovščaku mnogima nije bio po volji, što mi je, da se ne lažemo, naročito drago, mada mi je u istoj meri i krivo što i ovde nemam kog predsednika tog gabarita." - kaže Balašević.

Zahvaljujući Mesiću srpska glazba na hrvatskom radiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam i ovog puta da širom otvaram vrata koja su pre mene otškrinuli "Partibrejkersi", Rambo, Bajaga, i da će dobra volja Stipe Mesića možda učiniti da se posle jedanaest godina i neki od prepadnutih muzičkih urednika hrvatskih radio-stanica usudi da konačno pusti i nekog "s ove strane", što se, kako sam obavešten, upravo i dogodilo..." - piše Đorđe Balašević.

Kako je na put ponio samo dvoje tenisice, malo se uplašio protokola.

"No, pošto sam na put poneo samo patike, bele za štrapac, i crvene, koncertne, pazario sam na brzaka "bosove" cipele za dvesto eura, čisto da vide da izlazimo iz krize, ako baš budu zagledali. Pokazalo se da nije bilo potrebe.

Protokola nije bilo, predsednik je lično poslužio zagorske čvarke, onako u platnenoj salveti, sa kukuruznim kruhom, razgovarali smo o sinoćnom koncertu, na kojem su bile njegove kćerke, pa malo o Pogoreliću, a više o Slobi, Tuđmanu i onom njihovom čuvenom telefonu preko koga su jedan drugom slali SMS porukice sve vreme rata."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara