Kako je Zagreb dočekao Novu godinu?

Na prepunom Trgu bana Jelačića više od 30 tisuća Zagrepčana i njihovih gostiju uz zvukove novog vala dočekali su Novu 2007. Uz Juru Stublića i "Film", Renata Matessija i "Zvijezde", "Animatore" i grupu "Pips, Chips & Videoclips" publiku je zabavljalo i "Prljavo kazalište".

Čelnici gradskog poglavarstva nisu se željeli smrzavati s najhrabrijima na Trgu, pa su koncert pratili iz Gradske kavane. U istoj kavani, zajedno s ostalim kolegama, Novi godinu u svečanom je odjelcu dočekao i prvi "gospon" Zagreba, Milan Bandić.

Proslava Nove godine bez vatrometa ne bi bila prava proslava, pa su se tako Zagrepčani i ove godine našli ispod neba obasjanog šrarenilom proizašlim iz više od tisuću projektila, a koji su ispaljeni s nebodera na središnjem gradskom trgu.

Velikom broju slavljenika priključilo se i na tisuće mladih iz cijele Europe, a koji su se u Zagrebu našli povodom 29. europskog susreta mladih. Sva događanja na Trgu mogla su se pratiti i na velikom videozidu, a građane koji su se mogli okrijepiti uz kobasice, kuhano vino i pivo koje se prodavalo na štandovima, čuvao je veliki broj redara i policajaca.

Foto: Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara