Kako sačuvati Vuitton torbicu na Chanel ramenima tajkunskih supruga i kćeri?

Kako sačuvati Vuitton torbicu na Chanel ramenima tajkunskih supruga i kćeri?
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HORVATINČIĆ proglašen krivim na temelju dokaza. Milijun ogorčenih političara, odvjetnika i poduzetnika strahuje kako je ta presuda ujedno i potpuni kolaps hrvatskog pravosuđa. Uzeti u obzir činjenice, a zanemariti platežnu moć optuženog ozbiljan je sudski previd pa se hrvatski (bespo)moćnici pitaju zašto institucije ne rade svoj posao? Nastavi li sud s ovakvom praksom, procjenjuje se da će preko pola milijuna samoprozvane elite potražiti utočište u inozemstvu, a kao najčešće odredište spominje se susjedna Hercegovina. Zbog visoke razine ugljično-monoksidnih isparavanja, nagli priljev luksuznih automobila u Međugorje mogao bi totalno uništiti taj (k)raj, otprije poznat po halucinacijama. Stoga Mamić (jedna u nizu tamošnjih paranormalnosti) izbjeglicama savjetuje da sa sobom ponesu samo ono najnužnije - PIN.  

- Razoreni domovi i pustoš koju ostavljate iza sebe ne smiju pokolebati Vaš  (Ne)um! - poručuje Mamić ponosnim hrvatskim tajkunima. 

- Supruge ne smijemo ostaviti! - napominje najhrabriji među njima, član specijalne jedinice "Ženomlati" i dugogodišnji pripadnik vojske Hadezea. 

Kako sačuvati Vuitton torbicu na Chanel ramenima tajkunskih supruga i kćeri?  Tko im može pomoći osim Gospe same? I uistinu, tu je Ana Bučević koja afirmativno tapka s njima u koloni. "Odlazi cirkus iz naše male države, mnogi su predstavu shvatili dosad..."

Nakon raseljavanja krivih i dužnih očekuje se poboljšanje čistoće i kvalitete zraka u Hrvatskoj te preostali narod napokon može disati punim plućima. Promjene bi bile vidljive kako na lokalnoj tako i na državnoj razini jer bi "Dobar dan" i "Doviđenja" bili zakonom propisan minimum pristojnosti u svim državnim institucijama. Već za godinu-dvije isti standard bi se mogao očekivati i u ugostiteljskom sektoru. Znanje i stručnost bit će nagrađeni adekvatnim radnim mjestom pa se procjenjuje da će tisuće ljudi ostati bez posla, a bude li sreće, taj broj bit će i veći. Pajde, rođe, babo i stričevi postat će manjina te će dobiti i vlastitu autonomnu pokrajinu-  Remetinec.

Špekulira se da će državu voditi neki od već prokušanih i dokazanih voditelja kao što su Zoran Šprajc ili Rene Bitorajac. Premda se po dosad viđenom može zaključiti kako je teže voditi emisiju uživo negoli državu na izdisaju, spomenuti kandidati još uvijek nisu dali službeni pristanak. Kako će se situacija razvijati te kakvo nas vrijeme očekuje, zna Zoran Vakula.

- Zorane, kakvo vrijeme očekuje Hrvatsku?

- Nevrijeme!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara