Kakva luda teorija zavjere: Film "Sam u kući" promovira sotonizam?!

Kakva luda teorija zavjere: Film "Sam u kući" promovira sotonizam?!

Screenshot: Youtube

AKO STE i vi jedni od onih koji su već nebrojeno puta zimske praznike proveli sklupčani uz dobri stari filmski hit "Sam u kući", nova suluda teorija sigurno vam neće biti po guštu. Naime, kontroverzno tumačenje filma proizašlo je s Reddita, gdje je jedan od korisnika detaljno obrazložio zbog čega smatra kako je ovaj film zapravo mnogo strašniji nego li izgleda na prvu jer se u njemu pojavljuje zamaskirani - Lucifer.

Gus Polinski (glumac John Candy) koji je u filmu kralj polke sa Srednjeg zapada, zapravo je ni manje ni više nego vrag kojem je Kevinova majka prodala dušu ne bi li pronašla izgubljenog sinčića. Prema ovoj teoriji, Gus je "crossroad demon", vrsta zloduha koji izrabljuje ljudsku nesreću. U zamjenu za želju, nesretnici moraju pristati na vječnost u paklu.

To je jedan od "dokaza" kojim je njihova suluda teorija potkrijepljena. Kevinova majka (glumica Kate McCallister) susreće Gusa na raskrižju aerodroma (crossroad eng. raskrižje), te mu se obratila u trenutku najvećeg očaja i beznađa - što je stanje u kojem, prema ovom vjerovanju, ljudi obično posegnu za nečim strašnim kao što je sklapanje pakta s vragom. On u jednom trenu zasvira drveni instrument, što je u Bibliji navedeno kao Sotonina najdraža vrsta glazbala.

Nadalje, riječi s kojima se upoznaje s Kate su "Let me introduce myself", što su početni stihovi pjesme Roling Stonesa "Sympathy For The Devil".

Također, kao argument se navodi i poznata izreka iz filma "Privedite osumnjičene" koja glasi "najveći trik koji je vrag ikad izveo je to što je uvjerio ljude da ne postoji" koja se, smatra začetnik ove teorije, može primijeniti i na film "Sam u kući". Inače, redatelj "Home Alonea" je John Hughes u čijem filmu "Planes, Trains and Automobiles" isti glumac igra lika koji je u jednom trenu doslovno prikazan kao vrag.

Hm, je li ovo još jedna luda teorija ili dobra mogućnost opažanja gledatelja? Prosudite sami.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara