Kaos u Zagrebu: Začas rasprodali PlayStation 4, Arena Centrom se jedva hoda

Kaos u Zagrebu: Začas rasprodali PlayStation 4, Arena Centrom se jedva hoda
Foto: Index

"ZADNJI Aceri odlaze, Lenovo IdeaPad je rasprodan, kao i GoPro 7 te PlayStation 4 po cijeni od 999 i 1.399 kn", objavili su iz trgovine Links već u 9:30, sat i pol nakon što su otvorili vrata svoje trgovine.

Ispred prodavaonice Linksa na zagrebačkoj Trešnjevci već sinoć se počela stvarati gužva, a kolona ljudi jutros je nešto prije osam sati čekala da se vrata dućana otvore. U njega su ulazili u skupinama, a svaka skupina imala je tek nekoliko minuta da zgrabi što želi i to plati po sniženoj cijeni.

Na čekanje u redu naveli su ih popusti do 70 posto na informatičku opremu, sportske kamere, igraće konzole, laptope, pametne telefone, periferiju i drugu informatičku robu.

U trgovini su bili apsolutno pripremljeni na ovaj scenarij jer su i lani njihovi popusti izazvali metež ispred i unutar dućana. Linksovi timovi od 6 ujutro dijelili su tople napitke, a na Trešnjevci je kupce zabavljao Mario Petreković uz pratnju DJ-a Joe2Shinea.

Iako u Hrvatskoj na Black Friday srećom ne nastane takav kaos kao u Americi, gdje je u neredima ispred trgovina bilo i smrtnih slučajeva, u pripravnosti pored dućana je ekipa hitne pomoći, kao i zaštitari.

Kaos je i u Arena Centru, ponajviše u dućanima high street brendova. Žene stoje u dugačkim redovima ispred blagajni, a po dućanima je otežano kretanje. Kaos je nastao još jutros kad je gomila kupaca, najviše žena, čekala da se u 9 sati dućani otvore.

U dućanima su se pripremili na ovakve situacije, rade sve blagajne te se ispred njih čeka desetak minuta.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara