Katolička crkva: Ricky Martin je povrijedio dostojanstvo ljudskog bića!

Katolička crkva: Ricky Martin je povrijedio dostojanstvo ljudskog bića!

KARDINAL katoličke crkve u Hondurasu, Oscar Andres Rodriguez, našao se pozvanim osuditi latino zvijezdu Rickyja Martina zbog načina na koji je dobio sinove. "To što je Martin napravio povreda je dostojanstva ljudskog bića. Život se ne može tek tako unajmiti ili kupiti. A kad to napravi slavna osoba, stvar je još gora!", odriješit je bio kardinal, koji je još jednom ponovio ono što su plasirali mediji - Martin je gay. Kardinalu se u mišljenju priklonio i meksički voditelj Esteban Arce koji misli da "Martin negira važnost majke u djetetovu životu, a to je zato što pjevač ima preveliki ego".

36-godišnji pjevač, kojemu je posljednji studijski album izašao prije tri godine, prije tjedan dana je postao otac blizanaca, koje mu je rodila unajmljena majka. Ono što ga smeta je osuda medija i javnosti zbog načina na koji je dobio djecu, jer "da ih je posvojio, bila bi sasvim druga priča". Upravo to je Ricky i želio - vlastito potomstvo koje će odgajati sam, bez majke. Fotografije blizanaca je pokušao unovčiti, međutim, nitko nije pokazao interes za kupovinu fotografija njegove djece i to samo zato što smatraju da se način na koji je dobio tu djecu kosi s moralom. "Martin sigurno neće nikome ispričati istinu pa tabloide stavlja u škakljivu situaciju - ukoliko javnost misli da netko nešto skriva, a taj netko šuti o tome, cijela stvar na kraju ispada potpuno nezanimljiva javnosti. Vjerujem da su i ostali urednici došli do istog zaključka - te fotografije jednostavno nisu vrijedne naslovnice", rekao je jedan američki urednik tabloida kojega poput kamenčića u cipeli iritira činjenica što Martin nije htio priznati koliko je platio svoju želju da bude otac.

I Michaela Jacksona osudila javnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Rickyja Martina, kontroverze oko majke vlastite djece potaknuo je Michael Jackson, koji je naposljetku "ostvario suradnju" te oženio unajmljenu majku Deborah Jeanne Rowe, koja mu je rodila Michaela Josepha Jacksona i Paris Michael Katherine Jackson. Par se upoznao 80-ih kad je Jacksonu bio dijagnosticiran vitiligo. Zajednički su se pokušavali boriti protiv bolesti i nisu imali plan oženiti se, ali ih je na to natjerala Michaelova majka u vrijeme dok je Rowe bila trudna s prvim djetetom. Razveli su se 1999. godine nakon čega je Deborah skrbništvo nad djecom prepustila Michaelu. Identitet majke Princea Michaela Jacksona II, poznatijeg kao "Blanket", još uvijek nije poznat. Pop pjevač je priznao kako je najmlađeg sina rodila unajmljena majka te je u studenom te godine Blanketa javnosti pokazao na balkonu svoje sobe.

Što se nagađanja oko njegove seksualne orijentacije tiče, Ricky Martin se artikulirano izjasnio kako se to "nikoga ne tiče", a otkako je prekinuo vezu s televizijskom voditeljicom Rebecom de Albom puni novinske stupce nagađanjima kako je definitivno homoseksualac. Ipak, Martin tu činjenicu nikad nije potvrdio, ali niti demantirao, tako da ne čudi što su se na njega svi okomili, jer uporno žele iz njega izvući istinu o njegovoj seksualnoj orijentaciji, kao i ime majke njegove djece, a Martin poput pravog pronicljivog šoubizera jezik drži za zubima i dušobriznicima ne daje guštati. "Moderan sam muškarac, živim život punim plućima i u sebi ne osjećam nikakve barijere. Suvremeni svijet doživljavam kao otvoreno područje u kojemu ništa nije zabranjeno osim kriminala. S obzirom na to, zašto ne bih priznao da sam gay ako to doista jesam? Mojim žilama teče vruća portorikanska krv, međutim, nikad mi nije bio primamljiv seks s muškarcima", jednom je prilikom rekao pjevač i dao naslutiti kako ipak voli žene.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara