Kći Tončija Huljića mnoge iznenadila prvom pjesmom: "Ne želim se više skrivati"

Kći Tončija Huljića mnoge iznenadila prvom pjesmom: "Ne želim se više skrivati"
Foto: Press

MLADA glazbenica Hana Huljić, kći Tončija Huljića, predstavila je svoju prvu pjesmu, Alisa, koju potpisuje i kao kantautor.

Pjesma je objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom jer je 29-godišnja magistra kompozicije i glazbene teorije pjesmu prvotno zamislila i napisala na engleskom jeziku, s obzirom na to da joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta.

S obzirom na to da dolazi iz poznate hrvatske glazbene obitelji, odluka za istup na scenu dugo je sazrijevala, a iskustvo sa svjetskih pozornica dalo joj je hrabrost da glas pusti i u Hrvatskoj:

"Cijeli život pjevam i skladam. Glazbu sam i studirala i time ću se uvijek baviti, pa se ne želim skrivati i pisati pjesme koje slažem u ladicu. Do sad sam uglavnom pjevala u stranim zemljama gdje mogu opušteno uživati u tome jer me nitko ne zna, ali čemu to? Upitala sam se zašto pored svojih, ne bih možda pjevala i pjesme svojih roditelja ako to želim, pa njih pjevam i u Kini na koncertima Maksima Mrvice", kaže Hana Huljić.

Hana Huljić za englesku verziju 'Alice' potpisuje glazbu i tekst, a kad je odlučila izdati i hrvatsku verziju, tekst je prepustila Vjekoslavi Huljić. Pjesma je nastala prošle zime, iz jednog jedinog razloga – jer Hana voli pisati pjesme. Među mnogima koje je napisala baš ova posebno joj je prirasla srcu.

"Ne postoji neka posebna inspiracija kako svi često misle, jednostavno osluškuješ u svakodnevnom životu nešto što ti zapne za oko ili uho. S obzirom na to da mi je ovo prva pjesma s kojom izlazim kao kantautor, stalo mi je do svakog segmenta, tako da sam provela dane radeći ju u studiju i smišljajući zvuk. Nadam se da će ljudima biti lijepo dok slušaju moje pjesme jer to je jedino što želim, izmamiti pokoji opušteni osmijeh u sve zabrinutijim licima oko nas."

Hana Huljić uz klasiku, pop pjesme i orkestracije piše i pjesme za dječje predstave, a trenutno je najzaposlenija pisanjem orkestracija za instrumentalne skladbe koje će Tonči Huljić zasvirati sa Zagrebačkom filharmonijom i to na koncertima u Lisinskom i Tomislavcu. Nada se kako će ova pjesma biti dobar put za plasiranje i ostalih Haninih orkestralnih kompozicija jer, kako kaže – čuti svoje instrumentalno djelo izvedeno uživo, najljepši je i najuzbudljiviji osjećaj na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara