Keira: Neobrazovana sam i osjećam se kao idiot jer nemam diplomu

Keira: Neobrazovana sam i osjećam se kao idiot jer nemam diplomu

ČAK I NEKI najpredaniji studenti sanjaju o tome da svoje školovanje zamijene uspješnom holivudskom karijerom, ali nakon što je na velikim ekranima tumačila neke od najpoznatijih literarnih likova, britanska glumica Keira Knightley žali što nije imala vremena završiti svoje fakultetsko obrazovanje. Glumica nominirana za Oscara izjavila je kako je to što nije završila fakultet na njezina leđa "stavilo ogroman teret" i nada se da će u budućnosti imati više vremena posvetiti se knjigama i školovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja sam potpuno neobrazovana, i zbog toga što nisam išla na fakultet imam ogroman teret na svojim leđima. Osjećam se glupo i kao potpuni idiot zato što nemam diplomu i najradije bih pročitala sve knjige na ovom svijetu da dokažem da nisam zatucana. Kada sam napustila školu, zbilja sam imala namjeru vratiti se obrazovanju, no to se nikada nije dogodilo, pa sada ozbiljno razmišljam o tome da napravim pauzu od snimanja filmova i upišem izvanredni fakultet", rekla je 23-godišnja glumica u svom posljednjem intervjuu. Keiri je u dobi od šest godina dijagnosticirana disleksija zbog čega je morala čitati jako polako, a školu je napustila sa 17 godina nakon čega se ubrzo popela na holivudsku A listu glumaca zbog izvrsne uloge u televizijskoj adaptaciji filma "Doktor Živago". Iste godine dobila je uloge u filmovima "'Baš kao Beckham" i "Ponos i predrasude".

Glumica upravo dovršava snimanje svog novog filma "The Dutchess", adaptaciji bestselera Amande Foreman, u kojem Keira glumi pratetku princeze Diane, vojvotkinju Georgianu Cavendish, koja je živjela u 18. stoljeću. U njemu je Keirina disleksija došla do izražaja jer glumica nikako nije mogla zapamtiti dvije rečenice zbog čega su jednu scenu morali ponavljati čak 17 puta. Svjetska premijera filma očekuje se idućeg mjeseca, a kritičari Keiri za ovu ulogu predviđaju još jednu nominaciju za Oscara.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara