Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milijune

Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milijune
Screenshot: YouTube

"NE ČUVAM lovu ni za što. Trošim sve sad. Uvijek mi je nešto u meni govorilo da ću se ubiti kad sve potrošim", izjavio je tragično preminuli Keith Flint iz grupe Prodigy četiri godine prije nego što je pronađen mrtav u svom domu. Sudeći po financijskom izvješću, čini se da je tako i učinio.

U trenutku smrti 49-godišnji Flint imao je dugove u iznosu od 7,3 milijuna funti (oko 58 milijuna kuna). Oduzeto je to od njegova ukupnog bogatstva koje je u ožujku procijenjeno na 11,6 milijuna funti pa njegovi nasljednici raspolažu s oko 4,3 milijuna funti. Flint svakako nije bankrotirao, ali je bogatstvo trošio prilično revno.

U prošle dvije godine Flint je zaradio oko 1,5 milijuna funti zahvaljujući novom albumu grupe Prodigy, sedmom uzastopnom broju jedan na britanskoj top-listi albuma. Zaradi je pridonijela i svjetska turneja koju su započeli neposredno prije njegove smrti. U isto vrijeme vilu od 1,5 milijuna funti u Essexu, koja ga je previše podsjećala na bivšu suprugu Mayumi, dao je na prodaju, piše The Sun.

Njegova tvrtka koja je držala nekoliko pubova u Essexu, u trenutku njegove smrti imala je oko 500 tisuća funti duga.

"Najstrašniji glazbenik na svijetu"

Tijekom devedesetih Flint je bio poznat kao "najstrašniji glazbenik na svijetu", zahvaljujući neobičnoj frizuri i divljanju na pozornici. Ljudi koji su u vrijeme njegove najveće slave s njim bili bliski predviđali su da "neće doživjeti četrdesetu". Kombinirao je brojne opijate, najčešće kokain, marihuanu i alkohol, prije nego što je prešao na tablete za smirenje koje je, prema vlastitu priznanju, "uzimao dok se ne bi onesvijestio".

Pjevač je u ožujku ove godine pronađen obješen u svome domu, a u tijelu su mu našli kokain i kodein. U nekoliko je navrata otvoreno progovorio o svojoj borbi s depresijom.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888

Psihološki centar TESA: 01 4828 888

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara