Kevin Costner ima rješenje za naftnu mrlju u Meksičkom zaljevu

Tekst: A.A.
Foto: AFP

KEVIN COSTNER izložio je jučer pred Kongresom svoj plan za čišćenje naftne mrlje u Meksičkom zaljevu. Glumac je Odboru za tehnologiju i znanost predstavio tehnologiju svoje firme koja se bavi proizvodnjom upravo naprava za čišćenje takvih mrlja. Na patent za te naprave i njihovo razvijanje Costner je potrošio više od 20 milijuna dolara od 1993. godine.

"Postavljaju mi pitanja zašto sam ovdje. Želim vas uvjeriti da nisam ovdje zbog toga što sam čuo glasove u polju", rekao je glumac aludirajući na svoj film "Polje snova" iz 1989. godine. Glumac je objasnio kako mu je bilo teško natjerati bilo koga da posluša njegov plan te je dodao kako njegova firma, Ocean Therapy Solutions, svojim mašinama može očistiti mrlju.

Costner je iskoristio priliku pa je tijekom svojeg izlaganja napao naftne gigante koji ne ulažu dovoljno sredstava za saniranje katastrofa sličnih ovoj u Meksičkom zaljevu. "Zvuči mi logično da bi naftna industrija, koja profitira od mora, morala imati zakonsku obvezu štititi to isto more", rekao je Costner. "Teško mi je razumjeti kako to da smo uspjeli poslati čovjeka na Mjesec i stvoriti nuklearnu energiju, ali još uvijek nismo sposobni počistiti naftne izljeve koje smo sami napravili", rekao je glumac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara