Kia: Prve fotografije novog aduta

Kia: Prve fotografije novog aduta

KIA Motors je nakon mjeseci iščekivanja konačno obznanila svoju najveću tajnu. Iza kodnog imena ED krije se novi korejski adut kojim Kia nastoji u budućem razdoblju ozbiljnije zaigrati u C segmentu.

Novi model bit će u potpunosti kreiran u skladu sa standardima europskih kupaca (ED - European Design) što je vidljivo i sa prvih fotografija, prikazanih ovih dana na auto-salonu u Londonu.

4,2 metara dug kompakt u ponudi će zamjeniti više-manje uspješni Cerato. Jedna od posebnosti novog modela je vrlo veliki razmak između osovina od čak 2.650 mm čime će ED sasvim sigurno steći status jednog od udobnijih i dakako komfornijih obiteljskih modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standardno bogatu opremu Kia će proširiti atraktivnom ponudom motora. Osim tri benzinska motora (1.4, 1.6, 2.0 CVVT) poznatih iz trenutne ponude novi model premijerno donosi 1.6 CRDi dizelski motor opremljen turbinom promjenjive geometrije.

Prvi primjerci na europskim cestama pojavit će se pred sam kraj godine, dok je svjetska premijera zakazana za pariški salon koji svoja vrata otvara krajem rujna. Model će se proizvoditi u europskim pogonima smještenim u slovačkoj Zilini, a ponuda će u narednoj godini biti proširena karavanskom i trovratnom izvedbom.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara