Klapa Cambi sjajnim koncertom proslavila 25. rođendan: Uvijek jedan padne po podu

Foto: Borna Čavrag/Index

KLAPA Cambi proslavila je 25 godina postojanja spektakularnim koncertom večeras u zagrebačkom Hypo centru. Prepunom dvoranom "Kornati" pjesma se orila više od dva sata, a budući da je zbog ogromnog interesa organiziran dodatni koncert, publika će u dalmatinskim "pismama" uživati još jednom, u subotu, 26. ožujka.

Nekoliko minuta prije planiranog početka koncerta u cijelom je kvartu nestalo struje, tako da je nastup klape kasnio 45 minuta. To nije pokolebalo publiku koja je strpljivo čekala, a to im se svakako isplatilo zahvaljujući pravom glazbenom užitku koji je Cambi priuštio Zagrebu. Prvi dio koncerta bio posvećen tradiciji, prekrasnim, klasičnim klapskim izvedbama bez ikakve glazbene pratnje. Slavljenicima se u proslavi pridružila i ženska klapa Dišpet iz Zagreba s dvije pjesme, da bi Cambi nakon toga nastavio redati jednu prekrasnu izvedbu za drugom.

Slavlju su se pridružili i gosti, Neno Belan, Hari Rončević te klape Dišpet i More

Osim što je klapa poznata po izvrsnim izvedbama, također je i inovativna te najzaslužnija za popularizaciju tog izričaja te povratak klapske pjesme sredinom devedesetih. Klapa Cambi je i na slavljeničkom koncertu izvela svoje obrade nekih od najvećih dalmatinskih hitova, a u proslavi velike obljetnice pridružili su ime se i Neno Belan, zajedno s klapom More iz Šibenika te Hari Rončević.

Velikoj kolekciji dobivenih nagrada i priznanja te osvojenih festivala Klapa Cambi sada može dodati i zlatnu ploču. Svakom je članu njegov primjerak na rođendanskoj pozornici uručio direktor Scardone Branko Pajić, nakon čega je na redu ponovo bila pjesma. Izvrsni pjevači bacili su se neke od pjesama sa svog posljednjeg, desetog albuma "Prava karta", ovaj put uz glazbenu pratnju. Na albumu su spojili klapsko pjevanje i popularne melodije, a da su očito pogodili ukus publike svjedoče silni aplauzi nakon svake izvedbe.

"Nemamo kompromisa, pjevamo do kraja, a jedan uvijek padne po podu"

"Jako smo zadovoljni, jedino mi je žao što su ljudi morali čekati 45 minuta bez struje, zakazala je ventilacija, bilo je sparno. Alil na kraju je bio dobar štimung koncerta, četiri bisa, nakon dva sata pjevanja, znači da je bilo dobro", rekao nam je poslije koncerta klapski bas Hrvoje Lozančić. Na samom kraju nastupa, njegovom kolegi iz klape je pozlilo i srušio bi se da ga ostali nisu pridržali, no brzo se i oporavio. "Nemamo kompromisa, pjevali smo do kraja, a jedan uvijek padne po podu", kaže Hrvoje. Šalli se kako će dobivenu zlatnu ploču objesiti doma na zid. "Nemam ništa doma na zidu, pa ću to staviti. A i zaslužili smo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara