Klape u Areni ´08: Luka Nižetić 16. kolovoza nastupa u pulskoj Areni

U SUBOTU, 16.kolovoza u pulskoj Areni okupit će se ponajbolje hrvatske klape na spektakularnoj manifestaciji pod nazivom "Klape u Areni '08", a pod vodstvom umjetničkog ravnatelja koncerta maestra Ljube Stipišića Delmate. Na inicijativu poznatog etnomuzikologa uz vrhunske klape nastupiti će i gostujući solisti. Tako će uz Nenu Belana, Vinka Cocu i Jasnu Zlokić u pulskom amfiteatru uz klapu Nostalgija svoje dvije velike uspješnice "Proljeće" i "Samo mi reci da (ljepotice mala)" izvesti i Luka Nižetić.

Mladi splitski glazbenik je iznimno počašćen što je dobio pozivnicu od gosp. Ljube Stipišića, a još više je uzbuđen činjenicom da će se pojaviti na tako posebnom mjestu kao što je Arena u Puli, a koncert će se izravno prenositi na HRT-u. Također, počevši od 15.kolovoza na hrvatskim radio stanicama počinje emitiranje Lukinog novog singla "Na tren i zauvijek" s istoimenog nadolazećeg trećeg studijskog albuma čiji je izlazak planiran za 1. listopada ove godine. Pjesmu potpisuje Dino Šaran, a aranžman Nikša Bratoš. Radi se o pravoj pop/rock skladbi, čvrstih gitarskih linija, te raskošnih backvokalskih intervencija i Lukinih emotivnih interpretativnih finesa s iznimno pozitivnom tekstualnom porukom u Lennonovskoj maniri poput refrenskog dijela "na tren i zauvijek ljubav je lijek".

"Zbilja sam presretan što album napokon izlazi i jedva čekam da ga publika čuje. Riječ je o pitkom i ljubavnom pop/rock albumu čije će pjesme, toplo se nadam, publika dočekati s odobravanjem. Sve to je došlo jako spontano, imao sam prilike i čast surađivati s vrhunskim poznavateljima glazbe poput: Dine Šarana, Saše Lošića - Loše, Nene Belana, Arsena Dedića te Brune Urlića, koji potpisuje pjesmu u kojoj je došlo do suradnje između mene i glazbene dive Radojke Šverko. To su sve ljudi čije radove i glazbu slušam od malih nogu i velika mi je čast što sam baš s njima radio na svom albumu", rekao nam je u razgovoru Luka Nižetić. Osim Pule Luku ovoga tjedna očekuje nastup u klubu Crossroad na Krku, a do kraja mjeseca i koncerti u Omišu, Žminju i Zenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara