Klub na Zrću najavljuje "zabavu na siguran i odgovoran način". Ovo je party jučer

Klub na Zrću najavljuje "zabavu na siguran i odgovoran način". Ovo je party jučer
Foto: Instagram

U KLUBU Noa na Zrću jučer se održavao after beach party na kojemu, sudeći prema snimkama, nitko previše nije mario za fizičko distanciranje ili mjere opreza.

U Noi su 3. i 6. srpnja nastupali njemački reperi Maxwell 187 i Joshi Mizu, što je privuklo velik broj mladih turista iz Njemačke, a upravo se Maxwell na svom Instagram profilu (na kojemu ga prati preko milijun ljudi) pohvalio popodnevnim partijanjem u Noi. Kako je to izgledalo najbolje možete vidjeti na fotografijama.

Većinom mladi Nijemci zabavljali su se ne mareći za fizičko distanciranje, a po objavljenim snimkama i fotografijama, party u Noi jučer je izgledao kao i svaki drugi party u klubovima na Zrću prije pandemije koronavirusa.

I dok će mnogi prigovoriti da su se slične gužve mogle vidjeti i na nekim festivalima koji se ovih dana održavaju u, primjerice, Zagrebu, ili u HDZ-ovom stožeru u nedjelju, ono što je ovdje posebno zanimljivo jest informacija da u Noi od četvrtka kreće event koji oni predstavljaju kao Keep The Distance, a opisuju kao "koncept zabavljanja na siguran i odgovoran način".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noa Beach Club Zrce (@noabeachclub) on

Taj event trebao bi zamijeniti BSH festival koji se trebao održavati narednih dana, a koji je morao biti otkazan odlukom lokalnih stožera o zabrani festivala na najpoznatijoj hrvatskoj plaži. Svi oni koji imaju karte za BSH festival na Keep The Distance mogu ući besplatno, a taj "odgovorni" event održavat će se četiri dana. Tijekom trajanja eventa, koji uvelike podsjeća na festival iako tako nije nazvan, nastupat će brojni DJ-i, što u dnevnim, što u večernjim satima.

Stožeri zabranili festivale, after-partyje i slične zabave

Stožer Grada Novalje odlučio je da se ove turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i koncesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partyja i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove.

Valja naglasiti da se klub Noa nalazi na području druge općine, Općine Kolan kojoj je proslijeđen isti zaključak kao i u Gradu Novalji, i čiji je lokalni stožer donio istu zabranu.

Zabrana se odnosi na veće evente poput festivala, a klubovi, kako Noa u Općini Kolan, tako i oni na području Grada Novalje, tijekom ljetne sezone i dalje mogu raditi. 

"Turisti, ali i domaći gosti, koji će ovoga ljeta posjetiti hrvatsku obalu mogu u klubovima na Zrću biti jednako sigurni kao i prilikom odlaska u trgovinu, u korištenju javnog prijevoza, boravkom i noćenjem u hotelu i apartmanu ili odlaskom na plažu. Za siguran i epidemiološki kontroliran rad klubova na otvorenom, objekti plaže Zrće pridržavat će se svih propisanih mjera i preporuka te pažljivo pratiti daljnji razvitak situacije kako bi se svi segmenti funkcioniranja i načina rada držali pod potpunom kontrolom. Klubovi imaju detaljno razrađen plan pridržavanja mjera koje uključuju prvenstveno strogu kontrolu ulaza ljudi, praćenje gostiju na svim točkama unutar objekta, te broja ljudi po zonama. Poštivat će se i higijenske mjere koje obuhvaćaju postavljanje dezinfekcijskih sredstava na ulazima u objekte, u toaletima i pored/na svakom šanku unutar lokala, dezinfekciju radnih površina te cijelog prostora kao i mjerenje temperature zaposlenicima i gostima na ulazu. Zatim mjere regulacije fizičke distance prilikom ulaska gostiju u objekt, udaljenost stolova unutar objekta, smanjivanje broja stolica, mogućnosti zadržavanja gostiju na određenim mjestima, te sve ostale mjere uz čiju pomoć mogu ostvariti uvjete za siguran rad ali i neopterećenu zabavu svojih gostiju", priopćili su nedavno iz Papaya grupe koja obuhvaća klubove Papayu, Aquarius i Nomad na Zrću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara