Knjige koje trebate pročitati ovog ljeta: Odvest će vas na nezaboravna putovanja

Knjige koje trebate pročitati ovog ljeta: Odvest će vas na nezaboravna putovanja
Foto: 123RF, Press

PUTOVANJA više nisu ono što su bila, u tome ćemo se svi složiti. Ali ona knjiška neće vas iznevjeriti jer za njih je dovoljno pronaći miran kutak i zaviriti unutar šarenih korica. Predstavit ćemo vam dvije knjige uz koje ćete posjetiti zanimljive krajeve te upoznati osebujne likove veće od života. Obje nas knjige vraćaju u prošlost kada je sve bilo potpuno drugačije. Osim toga, ta su dva naslova dijelovi obiteljskih saga koje se protežu kroz više generacija te istraživanje možete nastaviti u raznim smjerovima.

Kuba mojih snova – Chanel Cleeton

Kuba mojih snova uzbudljivi je povijesni roman autorice Chanel Cleeton te ujedno drugi dio obiteljske sage o Perezovima, započete svjetskom uspješnicom Dogodine u Havani o kojoj smo pisali

I dok se Havana bavi Kubanskom revolucijom i egzodusom kubanskog stanovništva pred vihorom nasilja, radnja romana Kuba mojih snova vodi nas u rane šezdesete, u doba pomorske blokade Kube, doba hladnog rata, u Kennedyjevu Ameriku. Priča je to o Beatriz Perez, kćeri kubanskog šećernog magnata, koja je s obitelji izbjegla na Floridu. Mlada žena u svojoj se novoj domovini ne može pomiriti sa svime što je izgubila te se, opsjednuta osvetom za brata i željom da vrati stari život, pridružuje CIA-i i opasnom svijetu špijunaže.

Začinjena ljubavnom pričom, Kuba mojih snova prekrasan je hommage jednoj zemlji i njezinoj prošlosti te priča o strastvenoj, tvrdoglavoj i samosvjesnoj mladoj ženi kojoj će ljubav i borba za domovinu pomoći na putu samootkrića.

Stranice ovog romana pršte emocijama i vuku na čitanje u jednom dahu, stoga je ovo preporuka za savršeni užitak za vruće, ljetne dane.

Mjesečeva sestra – Lucinda Riley

Novi nastavak fenomenalne sage Sedam sestara slijedi isprobani obrazac kojim je autorica osvojila srca čitatelja. Ako niste upoznati s ovim serijalom, preporučujemo vam da krenete upravo sa Sedam sestara te nastavite do Mjesečeve sestre.

U ovoj nas knjizi očekuje priča o obiteljskom naslijeđu sestre Tiggy koja saznaje za staro proročanstvo i otkriva kako su njezinu prošlost oblikovali drevna zajednica Cigana i najslavnija plesačica flamenca svog naraštaja. U romanu se povijesne činjenice i elementi fikcije s takvom vještinom izmjenjuju da se čitatelj za tren izgubi u tajanstvenoj i očaravajućoj priči, a stranice se listaju same od sebe. 

Riley nas je već odvela u mnoge egzotične krajeve, upoznajući nas pritom s ključnim trenucima u povijesti. Dualna radnja nudi čitatelju priču u priči, a cijeli serijal svakom novom knjigom poprima doista epske razmjere. Kao i svi naslovi iz sage, Mjesečeve sestra može se čitati zasebno, ali nijanse se time gube te preporučujemo da krenete od samog, prilično bombastičnog, početka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara