Koji su sljedeći koraci Meghan i Harryja nakon razlaza s kraljevskom obitelji?

Koji su sljedeći koraci Meghan i Harryja nakon razlaza s kraljevskom obitelji?
Foto: Instagram

NAKON finaliziranja dogovora o Megxitu, brojna pitanja oko statusa Meghan Markle i princa Harryja ostala su otvorena, poput onih kako će se financirati, tko će im plaćati osiguranje...

Kraljica je u priopćenju jučer izjavila kako princ Harry i vojvotkinja Meghan više neće koristiti svoje kraljevske titule ni predstavljati nju te će izgubiti sav novac koji su dobivali kao članovi kraljevske obitelji.

U sklopu sporazuma sklopljenog s kraljicom nakon kriznih razgovora na imanju Sandringham Harry se sprema odreći i svoje vojničke dužnosti, piše The Mirror te donosi odgovore na neka pitanja koja zanimaju brojne fanove kraljevske obitelji.

Kako će se financirati?

U priopćenju jasno stoji da par više neće primati javna sredstva za kraljevske dužnosti. Harry i Meghan prethodno su izjavili da novac poreznih obveznika iznosi tek oko 5% njihova prihoda. Ostatak dolazi od princa Charlesa, a njegov prihod od vojvodstva Cornwall.

Meghan i Harry namjeravaju postati financijski neovisni, kao dio svoje odluke da napuste kraljevsku obitelj. Stručnjaci vjeruju da će imati brojna sponzorstva, a neki spekuliraju i da bi se Meghan mogla vratiti glumi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Kad Megxit stupa na snagu?

Novi aranžmani stupaju na snagu na proljeće, što znači da će par obavljati svoje dužnosti do tad. Nakon travnja, Harry više neće sudjelovati u vojnim imenovanjima i par će izgubiti svoja javna sredstva i kraljevske titule.

Hoće li se ponovno pojaviti u javnosti?

Iz palače su priopćili kako će Sussexi sudjelovati u daljnjim kraljevskim aktivnostima u Ujedinjenom Kraljevstvu iako su odbili potvrditi hoće li i Meghan biti prisutna. Izvor blizak kraljevskoj obitelji odbio je komentirati to pitanje, a mnogi vjeruju kako bi to moglo značiti da se Meghan neće vraćati u UK.

Hoće li morati vratiti novac poreznih obveznika za obnove imanja u Windsoru?

Meghan Markle i princ Harry ponudili su pokriti najam i račune te vratiti 2,4 milijuna funti koje su poreznici platili za obnovu imovine. Par namjerava zadržati kuću kao svoju obiteljsku kuću u Velikoj Britaniji. Također planiraju kompenzirati javnosti troškove za opsežne obnove izvršene na imanju prije nego što su se uselili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara