Kolinda je na Instagramu još uvijek predsjednica. Evo joj upute kako da to makne

Kolinda je na Instagramu još uvijek predsjednica. Evo joj upute kako da to makne
Foto: Josip Regovic/PIXSELL/Instagram

KOLINDU Grabar-Kitarović u utorak je Zoran Milanović ispratio s Pantovčaka i tako je postala bivša predsjednica Republike Hrvatske. Web stranica predsjednica.hr odmah je postala predsjednik.hr, iako administratori nisu do kraja promijenili podatke na njoj.

Ipak, postoji mjesto gdje je Kolinda još uvijek predsjednica, a to je njezin službeni Instagram profil. Na Instagramu Kolindu prati 345 tisuća ljudi, a mogu je naći pod verificiranim profilom predsjednicahr čije korisničko ime još uvijek nije promijenila.

Je li stvar u tome da se korisnička imena verificiranih profila ne mogu mijenjati ili Kolinda još malo želi uživati u tituli koja nije njezina? 

Obratili smo se jednom od najpoznatijih Instagram stručnjaka u regiji Milanu Maglovu koji nam je rekao da Kolinda apsolutno može izbrisati predsjednicu iz svog korisničkog imena na Instagramu.

"Apsolutno svako može promijeniti korisničko ime na Instagramu. Ipak ukoliko je nalog verificiran (ima plavu oznaku op.a), može se dogoditi da to nije moguće u opciji "Edit profile" već je potrebno kontaktirati korisničku službu Instagrama", kaže Maglov.

"Moguće je da se dogodi da tijekom promjene imena netko izgubi verifikaciju. Ipak za osobu kao što je bivša predsjednica jedne zemlje, svakako i to ne bi bio problem ukoliko se konzultira korisnički servis Instagrama. U tom slučaju oni za vas mijenjaju ime i ostaje vam verifikacija", zaključio je Maglov.

Postoji vjerojatnost da su predsjednica i njezina ekipa s Instagrama već pokrenuli postupak promjene korisničkog imena, iako se s promjenom imena kasni već četiri dana. Ukoliko Kolinda sama pokušava promijeniti korisničko ime, upravo je pročitala jedan od rijetkih Indexovih tekstova koji bi je mogli razveseliti.

Novi predsjednik Zoran Milanović u svom korisničkom imenu na Instagramu nema riječ predsjednik nego je svoju dužnost unio u biografiju, a Instagram korisničko ime mu glasi z_milanovic. Kada jednog dana napusti Pantovčak, on neće imati probleme oko promjene podataka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara