"Kolinda posjetila Jakova Kitarovića i njegovu djecu"

"Kolinda posjetila Jakova Kitarovića i njegovu djecu"
Foto: Igor Soban/PIXSELL

KOLINDA je, sukladno protokolu, posjetila glavni grad Hrvatske gdje se susrela s Jakovom Kitarovićem i njegovom djecom. Susret je upriličen u stanu višekatnice u kojem obitelj živi, a djeca su, navodno, bila jako iznenađena ugledavši gospođu Grabar-Kitarović u svom stanu. 

"Draga djeco! Zar me ne prepoznajete?! Ja sam vaša predsjednica", radosno je uzviknula Kolinda, potvrdivši dječje sumnje.

U sklopu obilaska stana posjetila je dnevni boravak i kuhinju, posvećujući posebnu pažnju frižideru te zaključila, što joj se posebno svidjelo, da u tom stanu nema siromašnih. Tu nije bilo prosjaka, beskućnika ni oronulih penzionera kakvi se inače sreću na ulicama našeg glavnog grada. Smatrajući da Zagreb ima blistavu budućnost, ako već ne i takve ulice, Kolinda je uživala u obilasku prostorija, a njen domaćin Jakov potrudio se objasniti joj položaj muškarca u Istanbulskoj konvenciji dok su razgledavali plafon spavaće sobe. Nakon uobičajenog dijaloga o familijarnim temama, Kolinda je posjetila zahod. Nedostajala joj je razdragana gomila koja inače pljeskom poprati sve što predsjednica čini za Lijepu našu, no, s obzirom na to da se radilo o diplomatskoj posjeti, publici nije bilo moguće prisustvovati. Nema sumnje da je predsjednica ispunila sva zahodska očekivanja. Premda se tu zadržala duže negoli je protokolom predviđeno, predsjednica je ipak našla vremena i za susret s ormarom. Stekla je uvid u odijevanje prosječne Hrvatice koja, ako i nije krojačica svoje sudbine, makar ima kaput šivan po mjeri. Najteže je bilo suočiti se s dječjim sobama. Zatečeno stanje nije onakvo kako predsjednica misli da bi trebalo biti, no znala je da dijalogom neće riješiti problem. Ako se želi ostati u harmoničnom odnosu s najbližima, ponekad treba zažmiriti na jedno oko. Kako se predsjedničin posjet bližio kraju, Jakov je bio vidno iscrpljen tolikim hodanjem, pa se obradovao poruci Kolindinog vozača u kojoj je obavještava da limuzina čeka ispred ulaza. 

Uslijedile su emotivne scene pri Kolindinom napuštanju stana te je na nagovor domaćina morala obećati da će doći ponovo, no nije mogla precizno odgovoriti kad će to biti. Zauzeta diplomacijom i brigom o vlastitoj državi, ima taman toliko vremena da odspava na nogama mandat-dva. Jakov je, po stalnom izmještanju ureda predsjednice diljem Hrvatske, shvatio da ona želi biti tamo gdje je najpotrebnija, a to je van stana. Odlučio je zažmiriti na jedno oko, nadajući se da će hrvatski narod progledati već na sljedećim predsjedničkim izborima i shvatiti da je predsjednica ipak samo žena koja je za dom spremna.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara