Kolinda se na Fejsu oprašta od kćeri: Leti visoko i budi uvijek svoja, sokolice

Kolinda se na Fejsu oprašta od kćeri: Leti visoko i budi uvijek svoja, sokolice
Foto: Marko Prpic, Dusko Jaramaz/PIXSELL

KATARINA KITAROVIĆ otputovala je danas u Sjedinjene Američke Države, gdje počinje njen studij na Harvardu.

Njena majka, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, od kćeri se oprostila na svom službenom profilu na Facebooku.

"'Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!' (Washington, travanj 2008., 7-godišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući). 

Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata", napisala je Kolinda.

Podsjetimo, Kolinda se u svibnju pohvalila da joj je kći primljena na četiri sveučilišta koja joj nude stipendiju.

"Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka sveučilišta, neću reći o kojim se sve sveučilištima radi, no Harvard i Stanford su među njima", otkrila je novinarima Kolinda Grabar-Kitarović.

"Katarina je do određene mjere javna osoba jer se bavi umjetničkim klizanjem, no jako cijeni svoju privatnost i ne želi da se o njoj govori kao o kćeri predsjednice, ne želi biti javna osoba. Izvještavali ste o njenim uspjesima i to poštujem, no suprug i ja smo odlučili držati našu obitelj podalje od javne sfere. Nažalost puno političara koristi djecu u predizborne svrhe, no ja ne. Želim biti transparentna, otvorena i zaštititi privatnost svoje kćeri. Ona je sad učenica 4. IB programa MIOC-a. U želji da se makne od policije koja je prati 24 h na dan, prijavila se na četiri američka sveučilišta i svi su je primili. Riješila je njihove SAT testove i bila među prvih 1 posto najboljih studenata na svijetu uključujući i Amerikance. Čula sam priče da je primljena na Harvard jer sam predsjednica Hrvatske, što nema veze s istinom jer znate da američki obrazovni sustav nije briga za to. Katarina se odlučila osamostaliti i dobiti najbolje moguće obrazovanje u SAD-u", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara