Komedija "Head of State" na prvom mjestu američkih kinoblagajni

ZAHVALJUJUĆI ljubiteljima filma, američki komičar Chris Rock dospio je ovog vikenda na prvo mjesto američkih kinoblagajni, s političkom komedijom "Head of State".

Film DreamWorksa, u kojem glumi Bernie Mac, zaradio je od premijere prošlog petka 14 milijuna dolara. Rock, kojem je to redateljski prvijenac, a surađivao je i na scenariju, u filmu glumi političara koji slatkorječivošću uđe u Bijelu kuću. Proračun za film bio je 35 milijuna dolara.

Još dva sasvim nova filma našla su se među prvih deset na blagajnama, a dodjela Oscara neke je filmove i pogurala prema vrhu.

U odnosu na protekle godine, prodaja karata je pala za trećinu. Zbog rata u Iraku najviše se gledaju TV vijesti pa je filmskim studijima jako teško pobuditi zanimanje za nove filmove.

Komedija "Bringing Down the House," sa Steveom Martinom i Queen Latifah, koja je bila na prvom mjestu protekla tri vikenda, pala je na drugo mjesto, sa zarađenih 12,5 milijuna dolara. Film tvrtke Walt Disney već je zaradio 100 milijuna dolara, što se dogodilo prije nego što su to producenti očekivali .

Na trećem mjestu je triler "Jezgra" (12,4 milijuna), a na četvrtom vojna drama s Johnom Travoltom "Basic" (12,1 milijun).

Višestruki dobitnik Oscara, mjuzikl "Chicago" popeo se na peto mjesto. Zaradio je 7,4 milijuna dolara, 20 posto više nego prošlog vikenda. Taj mjuzikl Miramaxa, dobitnik šest Oscara na dodjeli održanoj prošle nedjelje, nakon 14 tjedana prikazivanja zaradio je 144,9 milijuna dolara. Time je nadmašio film "Dobri Will Hunting" (140 milijuna) te je najuspješniji Miramaxov film svih vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara