Komedije i ove godine na Riječkom karnevalu

PREDSTAVOM Zijaha Sokolovića "Kobajagi donijela me roda" u srijedu 17.siječnja 2007. otvara se manifestacija "Komedije u karnevalu" u sklopu koje će se tijekom karnevala prikazati ukupno šest predstava.

Manifestacija "Komedije u karnevalu" već tradicionalo nastavlja misiju obogaćivanja programa Riječkog karnevala i kulturne ponude Grada Rijeke atraktivnim kazališnim predstavama iz recentne produkcije hrvatskog glumišta.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke i uz podršku Grada Rijeke, tvrtke Duhan d.d. i Grada Opatije u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku prikazat će se šest kazališnih predstava sadržaja u izvedbi renomiranih kazališta, kazališnih družina i pojedinaca.

"Izbornik" Vedran Mlikota odabrao je četiri predstave koje su već prepoznate od gledatelja i kritike kao vrhunska umjetnička ostvarenja, ali i dvije čije premijere tek isčekujemo tijekom siječnja ove godine i koje će se kao takve neminovno potvrditi zahvaljujući vrhunskim naslovima, autorima i izvođačima.

Manifestaciju će otvoriti 17. siječnja Zijah A. Sokolović izvedbom svoje već antologijske predstave, urnebesne komedije Kobajagi donijela me roda. Teatar Rugantino nastupa 24. siječnja s hit predstavom Ivice Ivaniševića Saće Božo, svaki čas u kojoj uz legende hrvatskog Glumišta Ivicu Vidovića i Špiru Guberinu glume i mlade zvijezde Goran Navojec i Krunoslav Klabučar. Ljubomir Kapor, Pero Kvrgić, Vlasta Knezović i ansambl Gradskog dramskog kazališta Gavella izvesti će 3. veljače uspješnicu Mate Matišića Sinovi umiru prvi.

U režiji gosta iz SAD-a Stevena Kenta Hrvatskoj, Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina izvesti će 8. veljače jednu od naboljh komedija svih vremena Bubu u uhu Georgesa Feydeaua.

Još jednu, možda i najpopularniju komediju Mate Matišića Bljesak zlatnog zuba 15. veljače izvesti će Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara. Posebna poslastica ovogodišnjih Komedija u karnevalu je gostovanje Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija s musicalom Skidajte se do kraja, u režiji Igora Mešina.

Brojni ansambl izvesti će 22. veljače produkcijski najzahtjevniju, ali vjerojatno i najatraktivniju predstavu. Gostovanja novih predstava koje će svoje prve izvedbe izvan matičnih kazališta i gradova imati upravo u Rijeci, kao i gostovanje Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija s predstavom koja se rijetko izvodi izvan Zagreba, daju ovogodišnjim Komedijama u karnevalu dozu ekskluzivnosti i s ostalim predstavama nude vrhunsku, kvalitetnu zabavu i jamče uspjeh kod gledatelja.

Ulaznice se mogu nabaviti u Turističko informativnom centru Rijeka na Korzu 33, na kartomatu na Korzu 16, on-line na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr i web dućanu www.kulturaplus.com, te dva sata prije početka predstave na blagajni Hrvatskog kulturnog domu na Sušaku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara