Komičarka pronađena mrtva nakon oproštajne poruke na Facebooku: "Žao mi je..."

Komičarka pronađena mrtva nakon oproštajne poruke na Facebooku: "Žao mi je..."
Foto: Facebook

TRANSRODNA komičarka Daphne Dorman pronađena je mrtva nakon što se na Facebooku oprostila od prijatelja i fanova.

Daphne se ispričala svojim prijateljima, obitelji i sljedbenicima u poruci koja je u ranim jutarnjim satima u petak (11. listopada) objavljena na njenom Facebook profilu. Nakon tragičnih vijesti, Ured transrodnih inicijativa u San Franciscu potvrdio je smrt komičarke na Twitteru, nudeći savjete svima koji traže pomoć.

"Onima od vas koji su ljuti na mene: molim vas, oprostite mi. Onima koji se pitaju jesu li me razočarali: niste... volim vas sve. Žao mi je. Molim vas pomozite mojoj kćerki da razumije kako ništa od ovoga nije njezina krivica. Molim vas podsjetite je da sam je voljela...", pisalo je najavi čina koji je šokirao njezine najbliže.

"Slatka, slatka Daphne. Toliko želim da sam ti mogla pomoći kroz tamu...", napisala je njezina sestra Becky Kugler. "Uvijek ćemo te voljeti, leti visoko anđele".

Dorman je volontirala u LGBT centru u San Franciscu gdje je pomagala transrodnim osobama da napreduju u tehnološkom svijetu.

Spomenuo ju je Dave Chapelle u svom Netflix specijalu Sticks and Stones. Ispričao je kako je Dorman dolazila na njegove nastupe i smijala se svakoj šali.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888 Psihološki centar

TESA: 01 4828 888

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara