Kosheen rasplesali Dom sportova

Kosheen rasplesali Dom sportova

U MALOJ dvorani Doma sportova jučer je održan koncert britanske elektro-atrakcije Kosheen, koji su usprkos kratkom nastupu zadovoljili očekivanja domaće publike.

Mala dvorana Doma sportova bila je sasvim pristojno popunjena, a po slobodnoj procjeni vašeg izvjestitelja, Kosheen je došlo vidjeti oko 3500 ljudi, od kojih je većina ipak plesala direktno ispred pozornice, dok je manji dio ostao sjediti na tribinama.

Nakon izvrsnog zagrijavanja uz domaće techno snage (konkretno bend Dogma), na scenu su oko 22h stupili Kosheen predvođeni atraktivnom pjevačicom Sian, koja je na početku publiku pozdravila riječima "Good evening Zagreb, welcome to Resist!". Podsjećamo, "Resist" je ime njihovog posljednjeg albuma.

Iako su Kosheen najpoznatiji upravo po plesnim hitovima "Catch" i "Hide U", dobar dio njihovog seta sastojao se od usporenih, trip hop beatova, sa povremenim drum'n'bass i house osvježenjima.

Prva prava 'dizalica' bila je pjesma "Hungry", njihov zadnji hit koji je itekako prisutan u eteru TV i radio stanica, a jučer je cijelu Malu dvoranu podigla na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo priznati da nas je iznenadilo vrlo dobro sviračko umijeće benda (uključujući pjevačicu koja svira akustičnu gitaru), ali koncert kao cjelina ipak ostavlja dojam dobro uigrane predstave.

Prije isteka prvog sata koncerta, Kosheen su se pozdravili od publike fantastičnom izvedbom svog najvećeg hita, "Hide U", koja je brutalnim drum'n'bass ritmom još dugo odzvanjala u ušima prisutnih.

Nažalost, Kosheen su izašli na na samo jedan bis, i to kako bi odsvirali dvije pjesme. Zadnja pjesma odsvirana jučer u Zagrebu bila je njihov hit "Catch U", koja iako dobro primljena nije dobila ovacije kao odlična "Hide U".

Sve u svemu, profesionalno odrađen nastup, puno znoja i plesa, ali nažalost prekratkog trajanja. Bit će bolje slijedeći put, nadamo se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara