Kraljevi ulice razočarani Srbima, Bilan u Rusiji postao nacionalni heroj

DOK zapadne zemlje negoduju i najavljuju bojkot Eurosonga zbog "balkanskog lobija", naši predstavnici, koji su završili na neslavnom 21. mjestu, ne skrivaju razočaranje istim tim lobijem, koji je u njihovom slučaju itekako zakazao. "Srbi su nas jako razočarali! Kad smo tek došli u Beograd, bilo je najava o dobrim odjecima 'Romance’ u Srbiji. Svi mogući kuloari, od novinarskih do onih običnih građana, izvrsno su reagirali na pjesmu. A dobili smo samo tri boda i baš mi je neugodno. Osjećam se malo prevareno!", iskren je Pajo iz Kraljeva ulice.

Popularni zagrebački ulični svirači doista su, s obzirom na eurovizijsku prošlost, prošli neočekivano loše kad je riječ o susjedima - Srbija nam je dala tri, a Makedonija i Crna Gora po dva boda. "Da smo dobili bodove na koje smo računali, objektivno bi bili deseti ili jedanaesti, što bi bio dobar plasman. Ali tko će kome, ako neće svoj svome zabiti nešto u leđa. Ili u donja leđa", rekao je Zlatko Petrović Pajo u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, ističući kako su Kraljevi ulice jako zadovoljni svojim nastupom i svemu što su u nekoliko dana napravili u Beogradu.

"Izvrstan je rezultat biti na pola Europe"

"J...š susjede! Treba glasati za pjesme koje vam se dopadaju", kaže o lobiranju Miran Veljković Hadži i dodaje kako su, uz Hrvatsku, prema njegovom mišljenju zakinuti i Norveška, Danska, Turska te Bosna i Hercegovina. "Moramo se malo odmoriti. Mi smo ipak ulični svirači, moramo raditi na cesti. Tu smo bili samo na izletu. Žao mi je što nismo postigli bolji rezultat, ali mislim da je izvrstan rezultat biti i na pola Europe", zaključuje Hadži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon pobjede Dime Bilana na 53. Eurosongu, reagirali su i najviši ruski dužnosnici, uključujući premijera Vladimira Putina i predsjednika Dmitrija Medvedeva. "Vrlo je važno izabrati mjesto i pripremiti taj događaj na najvišem nivou", rekao je premijer Putin na sjednici Predsjedništva Vlade Rusije. Zahvaljujući Bilanovoj pobjedi Rusija će, naime, po prvi put ugostiti Eurosong, i to nakon jedanaest godina natjecanja na toj manifestaciji. Potpredsjednik Rusije Aleksandar Žukov zadužen je da ruski Eurosong bude besprijekoran, a doznalo se i kako je Rusija u Bilanov boravak na Eurosongu uložila čak deset milijuna eura.

Primanje kod predsjednika i čestitka pred milijunima gledatelja

26-godišnji pobjednik Eurosonga prije ludila u Beogradu obavio je, naime, europsku turneju, a svi gosti na pozornici itekako su koštali - Stradivarijevu violinu iz 16. stoljeća svirao je svjetski poznati Eduard Marton, a klizačke vještine pokazao je svjetski prvak Jevgenij Pluščenko. Dima Bilan u rodnoj je Rusiji odmah dobio status nacionalnog heroja, a predsjednik mu je čestitao u izravnom televizijskom prijenosu.

D.K.
Foto: Eurovision.tv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara