Kraljica će se obratiti javnosti zbog izvanredne situacije, ovo je 5. put da to čini

Kraljica će se obratiti javnosti zbog izvanredne situacije, ovo je 5. put da to čini
Foto: Guliver Image/Getty Images

BRITANSKA kraljica Elizabeta II. obratit će se javnosti zbog pandemije koronavirusa, piše CNN. Kraljica je snimila posebnu poruku koja će biti emitirana u nedjelju. Kraljica se Britancima obraća samo za Božić, ali je napravljena iznimka jer se radi o izvanrednoj situaciji. Kraljica je poruku snimila u dvorcu Windsor.

"Njezino visočanstvo je pripremilo specijalni prilog za narod Velike Britanije i zemalja Commonwealtha radi pogoršanja situacije s koronavirusom", potvrdili su iz Buckinghamske palače. 

U Velikoj Britaniji  je do sada od koronavirusa preminulo više od 3600 ljudi od koronavirusa, a zaraženo ih je više od 38.000.

Ovo nije prvi put da se kraljica obraća javnosti u izvanrednim situacijama. Isto je učinila i kada je objavljena smrt njezine majke, kada je umrla princeza Diana i kada je izbio Zaljevski rat.

Kraljica Elizabeta je objavila da do daljnjeg odgađa obveze zbog pandemije koronavirusa. Njezin sin, princ Charles, kao i još neki članovi osoblja na dvoru, zarazili su se koronavirusom. Princ se oporavio, ali se na kraljičino zdravlje i dalje pazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara