Kraljica naredila princu Charlesu da prestane s lovom

ENGLESKA kraljica Elizabeta II. naredila je svojem sinu, princu Charlesu, da prestane s tradicionalnim engleskim lovom s konjima i psima, piše u petak Daily Mirror.

´Kraljica smatra da bi, budući da većinu parlamentaraca i Britanaca to užasava, nastaviti s lovom značilo pretjerivanje´, izjavio je izvor blizak kraljici.

´Naravno da je neupitno da će princ prestati loviti ako se uvede opća zabrana lova na divljač, no kraljica misli da bi za Charlesa bilo pogubno da se suprotstavi volji naroda čak i ako zabrana bude djelomična´, nastavio je izvor, koji je kraljici blizak već desetak godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charles, njegovi sinovi William i Harry te pratilja Camilla Parker Bowles, redovito idu u lov s konjima i psima u okolici prinčeve rezidencije Highgrove zapadno od Londona.

Novi nacrt zakona koji je 3. prosinca predstavljen Donjem domu predviđa obvezu izdavanja dozvole za lov u Engleskoj i Walesu. Lov na zečeve i srne bit će zabranjen, ali neki drugi oblici, primjerice lov na lisice, mogli bi biti dozvoljeni pod uvjetom da se dokaže da ne postoji ´manje okrutan način´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara