Krpice, izlasci, jahanje... Evo kako najmlađi milijarderi na svijetu troše novac

Krpice, izlasci, jahanje... Evo kako najmlađi milijarderi na svijetu troše novac
Foto: Instagram

Većina mladih u dvadesetim godinama brine se o tome kako sastaviti kraj s krajem pa im je teško zamisliti na što njihovi prebogati vršnjaci troše novac.

Svega je nekoliko onih koji već u trećem desetljeću života uživaju u milijardama zbog čega je njihov način života znatno drugačiji od svakodnevice njihovih vršnjaka.

Otkrivamo vam kako živi pet najmlađih milijardera na svijetu.

1. Kylie Jenner

Sa svoje 22 godine Kylie Jenner postala je najmlađa milijarderka na svijetu. Njeno bogatstvo procjenjuje se na milijardu dolara prije svega zbog njene tvrtke za proizvodnju šminke, "Kylie Cosmetics". Vrijednost tvrtke trenutačno iznosi 1,2 milijarde dolara nakon što je Kylie nedavno tvrtki "CoverGirl" za 600 milijuna dolara prodala većinu dionica u svom brendu šminke. Na Instagramu je prati 154 milijuna ljudi, a svaki post naplaćuje milijun dolara.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Kylie je postala slavna u obiteljskom realityju "Kardashians" koji se počeo prikazivati kada je ona imala devet godina. Prvi proizvod iz svoje kolekcije šminke predstavila je 2015. godine.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Svoj novac Jenner troši na luksuzne automobile kojih ima nekoliko i koji zajedno vrijede milijune. Svoje automobile ona skladišti u Hidden Hillsu u Kaliforniji, na imanju od 5.650 kvadratnih metara, koje je 2016. godine kupila za 12 milijuna dolara.

2. i 3. Alexandra i Katharina Andresen

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Sestre Andresen zauzimaju drugo i treće mjesto na listi najmlađih milijardera. Svaka od njih posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 1,4 milijarde dolara. Svaka je suvlasnica 42,2% udjela u norveškoj tvrtki "Ferd" koja je specijalizirana za investicije, a koju je osnovao njihov otac.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Alexandra (23) voli jahanje i vlasnica je barem četiri konja. Sudjeluje u utrkama i sponzoriraju je konjički brendovi "Kingsland" i "Samshield". Ona održava konje u dobroj formi, dovodi im najbolje veterinare i obučene stručnjake koji ih redovito njeguju. Osim toga, ona se voli skupo odijevati i obožava izlaske s prijateljima, na koje troši dosta novca. Osim toga, uživa u kampiranju i ribolovu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Kada je otac većinu novca prebacio na nju i njenu sestru Katharinu (24), podijelile su ga na jednake dijelove. I Katharina voli jahati konje, ali ne kao njena sestra. Ona je upućena u modne trendove, ima najnovije i najskuplje stvari, a samo jedna od njenih Louis Vuitton torbi vrijedi 1.900 dolara. Katharina obožava cipele, za koje je izdvojila nekoliko tisuća dolara, a za Rolex koji je kupila 2017. godine dala je čak 9.000 dolara.

4. Gustav Magnar Witzøe

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Odmah iza sestara Andresen nalazi se još jedan Norvežanin, Gustav Magnar Witzøe, koji je sa svojih 26 godina zauzeo četvrto mjesto na ovoj listi. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na tri milijarde dolara i on posjeduje 47% norveške tvrtke "SalMar", koja se bavi proizvodnjom lososa i koju mu je otac ostavio 2013. godine. On je po bogatstvu prvi na ovoj listi mladih milijardera.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Gustav je također zaljubljen u modu, osobito u cipele, pa se često može vidjeti na crvenom tepihu luksuznih modnih revija u Norveškoj. On radi i kao model za "Next Models Wordwide". Sudeći prema fotografijama na njegovom profilu na Instagramu, voli putovati, ima mnogo tetovaža i hobija, kao što su golf, skijanje i skijanje na vodi.

5. John Collison

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Só Notícia Boa (GoodNews) (@sonoticiaboa) on

John Collison peti je na ovoj listi, a na listi mladih milijardera koji su sami stekli bogatstvo nalazi se na drugom mjestu. Ovaj Irac ima 29 godina i osnovao je 2010. sa svojim bratom tvrtku za internetsko plaćanje, "Stripe", zbog koje su obojica postali milijarderi. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 2,1 milijardu dolara.

Sada dane provodi ispunjavajući svoje želje, kao što je letenje preko Atlantika. On, po svemu sudeći, voli trčanje, a i dalje je vrlo skroman, pa se oduševljava malim stvarima, kao što su šalica za kavu s džepom za kolač, koju je morao postaviti na Twitter.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara