Kuhao je za zvijezde poput Pavarottija, a sad uživa vozeći na Uberu

Kuhao je za zvijezde poput Pavarottija, a sad uživa vozeći na Uberu
Foto: Press

ZAGREPČANIN Petar Čebić u 40 je godina kulinarske karijere proputovao cijelu Europu, neumorno radeći i po 15 sati na dan vodeći se motom svog mentora iz mladosti: "radi kao da je restoran tvoj, a traži plaću za trojicu". 

Prije tri godine, odlučio se vratiti kući i usporiti tempo, no mirovina mu nije bila ni na kraj pameti.

"Dok god sam zdrav, ja ću raditi. Uber su mi preporučile kćeri. U tom trenutku nisam ni znao što je Uber, no otišao sam na njihovo predavanje i odlučio se okušati u vožnji na Uberu. Nakon tri godine mogu reći da sam potpuno zadovoljan", priča Petar i dodaje da mu je, nakon uzbudljive karijere, najvažnije bilo da ima vremena za obitelj i sebe.

Kuhati je počeo s 22 godine u Kopenhagenu, a njegov talent prepoznao je Ernesto Pellegrini, bivši predsjednik uprave milanskog Intera, i pomogao mu u doškolovanju, tako da je Petar vlasnik i talijanske diplome iz kulinarstva.

"Kuhao sam za Milansku opernu skalu, Luciana Pavarottija, nekada najbolju svjetsku sopranisticu Danielu Dessi, a u Zagrebu za sve zvijezde '90-ih: Divasice, Đorđa i Borisa Novkovića, Darija Šimića, Hameda Bangouru, Gorana Ivaniševića... Još se uvijek točno sjećam što su jeli", s osmijehom se prisjeća Petar i objašnjava da mu vožnja na Uberu omogućuje da sam odluči kada će voziti, a kada ne. Pošto se rano budi, za volanom je već u 4 ujutro. Vozi do 9, a zatim ide kući kuhati ručak dok supruga radi, a kćeri su na fakultetu. Nakon ručka i odmora, ponovno sjeda u auto.

"Zadovoljan sam načinom na koji Uber funkcionira, zaradom i što sam odlučujem o slobodnom vremenu. No, moram reći da se ja držim nekog reda. Vozim šest dana u tjednu i uvijek odvozim osam sati na dan.

To je dovoljno za pristojnu zaradu, a sve više od toga bi uništilo ono što je meni trenutno najvažnije, a to je slobodno vrijeme", kaže Petar i dodaje da bi Uber preporučio svakome tko želi imati slobodnog vremena i biti sam svoj šef.

I dok je zahvaljujući kulinarstvu proputovao mnoge zemlje te se s nostalgijom sjeća jahanja arapskih konja po alžirskim pješčanim plažama, danas, kaže, uživa u sporijem tempu i društvu svoje obitelji.

"Zaželio sam se slobodnog vremena, pa mi Uber savršeno paše. Ljetos smo supruga i ja otišli na godišnji u Istru, gdje nam je kćer nastupala sa svojom plesnom skupinom. Samo ugasim aplikaciju i slobodan sam".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?