Kuharu Jamieju Oliveru packa zbog psovanja na televiziji

Kuharu Jamieju Oliveru packa zbog psovanja na televiziji
NEZAVISNO televizijsko povjerenstvo (ITC) kaznilo je popularnog britanskog televizijskog kuhara Jamieja Olivera jer je opsovao tijekom svoje emisije "Jamies Kitchen", javlja u utorak BBC.

Pet se gledatelja potužilo jer je Oliver opsovao u emisiji o svojem najnovijem projektu - neprofitabilnom restoranu u istočnom Londonu u kojem je na praksu primio 15 siromašne djece - a ITC je odlučio da je time ´prekršio televizijska pravila´.

´ITC smatra da je izraz koji je Jamie Oliver upotrijebio duboko uvredljiv za sve kršćane te da zahtijeva visok stupanj opravdanosti, što ovdje nije bio slučaj´, navodi se u priopćenju povjerenstva.

Glasnogovornik britanske tv postaje Channel 4, koja prikazuje emisiju ´Jamie´s Kitchen´, izjavio je kako je tv postaja morala prikazati ´iskren portret Jamieja Olivera´ te omogućiti gledateljima da vide ´stvarnost, odnosno pritisak i izazove pred kojima se on nalazi´. Gledatelji su na to upozoreni prije emitiranja emisije, dodao je on.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliverove televizijske emisije, u kojima se predstavljaju proizvodi kuće Sainsbury, kuharice i ostali proizvodi, omogućile su mu zaradu više milijuna funti.

Oliver je karijeru počeo kao pomoćnik nekih od najvećih britanskih kuhara, uključujući Antonia Carluccia te Rose Gray i Ruth Rogers.

Upravo ga je u restoranu Ruth Rogers uočio televizijski producent, koji mu je omogućio nastup u serijalu ´Goli kuhar´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara