Kuhinju Bijele kuće prvi puta preuzima žena

IZMEĐU stotinu kandidata za šefa kuhinje Bijele kuće izabrana je Cristeta Comeford, koja će kao naturalizirana Amerikanka porijeklom s Filipina biti prva žena i prva pripadnice neke manjinske etničke skupine na tom radnom mjestu.

Potraga za novim šefom kuhinje Bijele kuće trajala šest mjeseci, a završila je upravo gdje je i počela - u kuhinji Bijele kuće. Comerford je bila pomoćnica šefa kuhinje u Bijeloj kući deset godina a radila je pod bivšim šefom Walterom Scheibom III koji je dao ostavku u veljači.

Šef kuhinje odgovoran je za osmišljavanje jelovnika i spravljanje jela za državničke objede, društvene događaje, obilježavanje praznika, prijame i sve službene zakuske koje priređuju predsjednik i prva dama SAD-a.

Posao šefa kuhinje Bijele kuće plaćen je 80.000 do 100.000 dolara godišnje.

U Bijeloj kući se svakog mjeseca nahrani oko 2000 gostiju, a prva dama Laura Bush naznačila je da namjerava te prigode učiniti zabavnijima nego u prvome mandatu kada su proslave bile tabu nakon terorističkih napada 11. rujna 2001. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Bush je izjavila da je bila oduševljena time što je Comerford prihvatila posao.

"Njezina strast za kuhanjem može se osjetiti u svakome zalogaju njezinih iznimno ukusnih kreacija", rekla je u svojoj izjavi Laura Bush.

Finaliste natječaja iskušala je gospođa Bush kojoj su pripremali test jela u posebnim prigodama i privatnim objedima Bushovih.

Comerford će imati i mnogo prigoda za nadgledanje priprema jednostavnijih obroka jer su Bushovi poznati po tome da većinu večeri ostaju sami u svojoj rezidenciji za razliku od njihovih prethodnika koji su vodili bogatiji društveni život.

Predsjednik Bush voli cheeseburgere, sendviče s maslacem od kikirikija i medom i, naravno, teksaško-meksičku kuhinju i roštilj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara