Lana Banely na SP-u navija za Španjolce, a "hladno oružje" ne koristi izvan borilišta

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

LIJEPA TV voditeljica, novinarka te bivša europska i višestruka hrvatska prvakinja u taekwondou, 24-godišnja Lana Banely otkrila je kako utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, koje se do 11. srpnja odigrava u Južnoafričkoj Republici, kod kuće svakodnevno komentira sa svojim dečkom, 28-godišnjim bivšim nogometašem Andyjem Barom. Lana navija za Španjolce, jer "obožava tu zemlju i mentalitet ljudi koji je sličan našem".

"Omiljeni nogometaš mi je Lionel Messi, argentinski reprezentativac i igrač španjolske Barcelone. Sviđa mi se njegov karakter jer je, unatoč tome što je vrhunski igrač, veoma skroman", kazala je Lana u intervjuu za Gloriju, dok je na pitanje zašto su nogometaši toliko privlačni ženama kazala: "Mislim da žene općenito vole sportaše. Oni su veliki radnici, spremni na odricanja kako bi došli do cilja, disciplinirani su i odgovorni. Vjerujem da bi svaka žena poželjela takvu osobu uz sebe. I meni su privlačni dečki kakve sam malo prije opisala".

Noge kao "hladno oružje"

Lana ne smatra da su nogometaši preplaćeni jer je "konkurencija golema", općenito uživa u atmosferi na stadionu, navijanju i pozitivnoj euforiji koja prati dobre nogometne utakmice, a nogomet voli iz istih razloga kao i druge sportove - obožava adrenalin, izazove, natjecanje te želju da se pomaknu granice i ostvari nemoguće, jer se i sama 15 godina bavila sportom. Priznaje da joj nedostaju borbe i natjecanja, a taekwondou se možda jednog dana vrati kao trenerica. Iako su njene noge u šali znali zvati "hladnim oružjem", Lana kaže kako konflikte uvijek pokušava smiriti na lijep način, a ne agresijom, jer svoje vještine ionako ne smije upotrebljavati izvan terena.

Svog dragog Andyja Baru upoznala je s roditeljima i jako se dobro slažu: "Moji se roditelji nikada nisu petljali u moj ljubavni život. Veoma sam bliska s njima i znam da, što god se desilo, na njihovu podršku uvijek mogu računati. Moja mama Irena je tipična Hercegovka rodom iz Prisoja - vesela je, zabavna i voli mnogo pričati. Tata Nenad, dipl. inženjer strojarstva, je popuno drukčiji - on je pravi knjiški tip intelektualca kojem je omiljeni hobi šah. Bez obzira na razlike, njih dvoje se sjajno slažu i zajedno rade u tatinoj građevinskoj tvrtki".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara