Lana Banely o plesnim treninzima: Damir ne mora vikati na mene, naučena sam na red i disciplinu

Lana Banely o plesnim treninzima: Damir ne mora vikati na mene, naučena sam na red i disciplinu

Foto: Davor Pongračić/ Cropix

LANA BANELY ovih dana naporno trenira plesne korake za nastup u showu "Ples sa zvijezdama", a u razgovoru za Index usporedila je taekwondo treninge s plesnim te otkrila kako se slaže s mentorom, tko joj je najveća podrška, što će raditi nakon diplome te planira li obitelj i djecu. Lana je za svog plesnog partnera i mentora dobila mladog Damira Horvatinčića koji je prošle godine bio pobjednik u paru s Nerom Stipičević.

"Ne osjećam pritisak zbog njihove pobjede. On je imao Neru koja je jako talentirana plesačica, a on također sjajno pleše i baš su se našli. Ne gledam nikad kako je netko drugi nešto napravio, nego se fokusiram na sebe. Čast mi je da imam uz sebe čovjeka koji je u stanju izvući toliko od osobe u plesu", rekla nam je Lana. Svojim mentorom je jako zadovoljna. "Damir je vrlo profesionalan i discipliniran. Sviđa mi se njegov pristup treningu, ozbiljan je, upozorava me i ispravlja, općenito se trudi da to sliči na nešto. Nije nikad imao potrebu vikati na mene, jer sam ja bivša sportašica, naučena sam na red i disciplinu", kaže nekadašnja višestruka prvakinja Hrvatske u taekwondou.

"Jedno je biti umjetnik na plesnom podiju, a drugo borac"

U početku se iznenadila koliko su plesni treninzi zahtjevni. "Sad sam se već ufurala i puno bolje to izgleda nego na početku. Vidim da sam napredovala, zadovoljna sam i dobro se zabavljam", kaže nam mlada novinarka. Budući da se godinama aktivno bavila sportom i odlazila na natjecanja, usporedila nam je treninge taekwondoa s plesom. "Drugačije je. Jedno je borba, drugo umjetnost. Taekwondo je bio moj život. Trenirala sam ga dva puta dnevno. S druge strane, ples je zahtjevan i puno teži nego što sam očekivala. Izazov je velik. Jedno je biti umjetnik na plesnom podiju, a drugo borac. Zanimljivo je i jedno i drugo", rekla nam je Lana.

"Nije mi neugodno što ću morati nositi atraktivne plesne kostime"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom showa nastupat će, kao i sve njene prethodnice, u atraktivnim plesnim kostimima, a to je veseli. "Nije mi neugodno što ću ih morati nositi. Gledala sam prijašnje sezone i svaka mi je izgledala fenomenalno. To je dio plesa, mislim da su plesači super izgledali pa ne vidim razlog da i mi ne izgledamo dobro u njima. Stilisti će nam ih prilagoditi, jako paze na to što se vidi i otkriva, a na meni je da dam sve od sebe dok nastupam", smatra ona. Uz sebe će, kaže, imati veliku podršku obitelji i dečka Andyja Bare: "Imam veliku obitelj, tu su sestre, sestrične, mama, tata, stric i dečko. Svi će navijati za mene. Već me sad žicaju da pokažem što sam naučila, a ja to čuvam sramežljivo da ih iznenadim".

"Moj privatni život kreće oko 9 navečer pa koliko izdržim budna"

Zbog zgusnutog rasporeda nema mnogo vremena za privatni život. "Moj privatni život kreće oko 9 navečer pa koliko izdržim budna, do pola 11 ili 11", kaže ona u šali. Unatoč tome, napisala je diplomski i čeka obranu na Fakultetu političkih znanosti, no kaže da nakon toga ne planira mijenjati posao: "Radim posao koji obožavam i koji sam priželjkivala. To je moja sadašnjost i budućnost. Ne gledam previše daleko u budućnost, bitno je da sam zadovoljna. Meni je u životu dobro, ne očekujem previše stvari, već mi one dolaze same od sebe".

"Naravno da planiram obitelj i brak, ali sve u svoje vrijeme. Prije toga moraju ti se posložiti neke stvari, moraš proći dosta toga"

Također, još uvijek ne planira brak i djecu. "Obitelj me za to ne pita, jer znaju da takva pitanja ne volim. Ne volim pritisak, već radim sve po svom osjećaju. Strogi red kojeg se svi moraju pridržavati mi ne odgovara. Naravno da planiram obitelj i brak, ali sve u svoje vrijeme. Prije toga moraju ti se posložiti neke stvari, moraš proći dosta toga i biti spreman da se možeš posvetiti tome", rekla je mlada novinarka koja također ne voli mnogo pričati u javnosti o svojoj intimi. "Dok to ne prijeđe neku granicu neukusa, u redu je. Svjesna sam da radim javni posao i da je zato interes za moj privatni život veći. Svjesna sam da nikome nije zanimljivo koliko sam prijenosa komentirala i u koliko sam Dnevnika izvještavala. Prihvatila sam to, ali kad se krene pretjerivati i prelaziti granicu intime, na tako nešto se nitko normalan ne može naviknuti", rekla je Lana Banely za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara