Lancia Thesis u coupe izdanju

POSLJEDNJI salon ove godine, Bologna Motor Show, nije ponudio previše interesantnih izložaka. Svakako najinteresantniji koncept ponudila je Lancia.

Nakon Thesisa Lancia predstavlja još jedan koncept upečatljivog dizajna.

Iza naziva Granturismo krije se coupe izvedba osmišljena u dizajnerskim studijima Lancia Style Centre, Studio Carcerano i Carrozzeria Maggiora.Vozilo je dugačko 4.260 mm, široko 1.920 mm i visoko pozamašnih 1.410 mm. Kako kaže Flavio Manzoni, šef dizajna Lancie, koncept je inspiriran HPE (High Performance Estate) konceptima iz 1970-tih.Granturismo se uvelike oslanja na mehaniku većeg Thesisa, od kojeg je «posudio» cjelokupno podvozje i motorizaciju. Ipak sa stanovišta dizajna, riječ je o još jednom primjerku koji plijeni pogled u svakom detalju.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombinacija retro dizajna i futurističkih implemenata (stakleni krov, moderna svijetla) uspjela je pomiriti opreječne karakteristike kao što su tradicija i inovacija, a donekle i  atraktivnost naspram praktičnosti.Ako ništa drugo, ovaj koncept potvrđuje buduće smjernice u dizajnu ove nekad slavne marke.Uz Thesis, atraktivnu siluetu će prvo dobiti najmanja Lancia, model Y.

Ko zna, možda se u ovom konceptu krije buduća Delta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara