Laraki Fulgura – marokanski trkač

PRI POMISLI na super sportske automobile prvo što vam padne napamet je sigurno Italija ili Njemačka. Bolji poznavatelji tu bi još ubrojili Veliku Britaniju i naravno Japan, ali sigurno nitko Maroko.

Afrički kontinent je i na automobilskoj karti prava pustinja. Uglavnom se sve svodi na licenciranu proizvodnju zastarjelih vozila. Nakon Ženeve stvari će se, barem na papiru, donekle promijeniti.

Naime Maroko odnedavna ima proizvođača automobila. I to kakvih!!!

Laraki je u Ženevi predstavio serijsku izvedbu svog jedinog modela. Fulgura je punokrvni sportaš, ima sve atribute koje jedan bolid mora imati.Aluminijski okvir, oplata iz ugljičnih vlakana, snažan motor, uvjerljiv dizajn – sve su to karakteristike automobila dostojnog da se nosi sa europskim rivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fulguru pokreće Mercedesov V8 motor, koji nakon AMG-ove obrade, razvija 600 KS iz 5.4-litre obujma. Kao što vidimo, ideja o ugradnji golemog Lamborghinijeva V12 motora je odbačena.

Ipak, centralno smješten Mercedesov agregat u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem obavlja posao izvanredno. Jer što drugo reći kad je Fulgura brza poput munje. Do 100 km/h ubrza za manje do 4 sekunde, a postiže maksimalnih 330 km/h.

Laraki Fulgura je dizajnirana, konstruirana i napravljena u Casablanci, a trenutno se provode posljednja testiranja u zračnom tunelu. Kako kaže Laraki Abdelsam, otac projekta, pravi konkurenti Fulgure nisu Ferrari i Porsche već automobili kao što su Pagani Zonda, Spyker C8 i Koenigsegg. 

Prvi primjerci će biti isporučeni krajem godine i to po cijeni nešto većoj od 300.000 €.

Velike fotografije ovog automobila možete pogledati OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara