Las Ketchup dobile priznanje u Španjolskoj

ŠPANJOLSKA glazbena skupina Las Ketchup primila je u srijedu u Madridu ´multiplatinastu´ ploču od Društva španjolskih izvođača, kao nagradu za njihovih sedam milijuna prodanih nosača zvuka.

Tri sestre, čiji je hit ´Asereje´ osvojio publiku u više od 24 zemlje, prodale su oko 2 milijuna albuma i 5 milijuna singlica otkako je počeo njihov uspon na glazbenoj sceni u ljeto prošle godine.

Pred Lolom, Pilar i Luciom nalazi se i novi izazov - osvajanje jugoistočne Azije, nakon što se u Japanu već nalaze na samim vrhovim top-ljestvica, objavio je njihov producent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ova vrsta uspjeha je vrlo rijetka. Dogaša se jednom u svakih pet godina neki europski umjetnik postigne takav uspjeh´, kazao je Marc Bond, zamjenik direktora marketinga Sony Musica.

Prije nekoliko godina još je jedna španjolska skupina Los Del Rio prodala gotovo 11 milijuna nosača zvuka u svijetu, zahvaljujući hitu ´Macarena´.

Las Ketchup su preuzele njihov recept: jednostavna koreografija koja se lako pamti, jednostavna melodija i ritam koji mami na plesne podije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara