Lazićeva izložba holivudskih faca dolazi u metropolu

IZLOŽBA poznatog splitskog fotografa Jadrana Lazića svoje putovanje Hrvatskom završava u utorak, 13. studenog, kad će u Muzeju za umjetnost i obrt biti predstavljena zagrebačkoj publici. Gala večera, najavljena za prosinac, zaokružit će ovu priču čija su sredstva namijenjena poboljšanju uvjeta na Odjelu za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama u Splitu.

Riječ je o jedinoj ambulanti takve vrste u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja dugi niz godina radi u lošim uvjetima i ne može svim pacijentima pružiti adekvatnu pomoć. "Našim odjelom dnevno prođe 30 do 40 djece, a radimo zaista u lošim uvjetima. Sredstva od izložbe uložit ćemo u obnovu prostora namijenjenog za posebne vježbe, koji dugi niz godina nije u funkciji", kaže dr. Tinka Roje, šefica Odjela za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama.

Izložba Jadrana Lazića prikazuje njegove najuspješnije radove, nastale uglavnom u Hollywoodu i filmskim festivalima diljem svijeta. Dosad je obišla nekoliko hrvatskih gradova, a veliko finale imat će u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, u kojem se otvara 13. studenog u 20 sati. Osim toga, izložbu možete razgledati i u salonu Auto Otok.

"Crveni tepih je otvoren za sve"

Jadran Lazić za sebe kaže da je čovjek s puno prijatelja, a mnoge od njih nema prilike ni vremena pozvati na izložbu. "Ovim putem pozivam sve na zagrebačku izložbu, i moje prijatelje, suradnike i poklonike, ali i sve zaljubljene u fotografiju. Crveni tepih je otvoren za sve", kaže Lazić i dodaje kako ga raduju pozivi brojnih zainteresiranih za njegove najuspjelije radove koje u Hollywoodu i brojnim filmskim festivalima skuplja nekoliko posljednjih desetljeća.

D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara