Let 3 na Tuborg stageu ovogodišnjeg Vip INmusic festivala

JEDAN od bendova koji će predstavljati domaće snage na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu je Let 3, osebujni rock bend kojeg ne treba posebno predstavljati, jer su svojim višegodišnjim djelovanjem i beskompromisnim scenskim nastupima postali jedno od najjačih imena na domaćoj glazbenoj sceni.

Grupa Let 3 nastala je 1987. godine kada bilježe i prvi diskografski izlaz s dvije pjesme na kompilaciji "Rijeka - Pariz - Texas". U nastavku karijere krug štovatelja se širi, a općenito je popularno glazbena javnost postajala svjesna da Let 3 nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od 1989. godine kada su izdali debi album "Two Dogs Fuckin", uslijedili su "El Desperado" (1991.), "Peace" (1994.), dvostruki live album "Živi kurac" (1996.), "Nečuveno" (1997.), "Jedina" (2000.), "Bombardiranje Srbije i Čačka" (2005.), i reizdanje "Bombardiranja Srbije i Čačka" (2007.). Prošle godine Let 3 je obilježio dvadesetu godišnjicu svoga glazbenog djelovanja koncertima u Rijeci i Zagrebu.

S brojnim glazbenim nagradama pod rukom, spomenicima erektiranim u njihovu čast i naramkom hitova, Let 3 beskompromisno marširaju naprijed svako malo iznova potvrđujući etiketu našeg najuzbudljivijeg benda, kako na nosaču zvuka, tako i uživo na pozornici. 

Sada već kultni album "Bombardiranje Srbije i Čačka“ u rekordno kratkom roku svrstao se među antologijska izdanja domaće rock glazbe čemu su zasigurno krive gomile dobivenih nagrada i nekoliko stotina odsviranih koncerata, u Hrvatskoj i inozemstvu. Let 3 je u 20 godina svoga djelovanja sa svojom glazbom, ali i potpuno nekonvencionalnim pristupom umjetnosti, promijenili našu scenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara