Letterman i Leno ismijali Cheneya zbog lovačkog incidenta

NAJGLEDANIJE američke televizije, CBS i NBC u svojim su popularnim večernjim talk showovima ismijale lovački gaf američkog potpredsjednika Dicka Cheneya koji je prošlog vikenda hicem iz sačmarice ranio 78-godišnjeg odvjetnika Harrya Whittingtona.

Komentari kojima je Cheneya počastio David Letterman u svome showu:

"Dobre vijesti, dame i gospodo, napokon smo locirali oružje masovnog uništenja. To je Dick Cheney!"

"Ne možemo uhvatiti Bin Ladena, ali smo zato pogodili 78-godišnjeg odvjetnika."

Brzopotezni Jay Leno također nije štedio Bushevog zamjenika.

"Iako je ovdje prekrasno, na istoku zemlje vrijeme je odurno. U Washingtonu je bilo toliko snijega da je Dick Cheney slučajno upucao nekog debelog lika za kojeg je mislio da je polarni medvjed."

"To je najveća vijest protekloga vikenda... Dick Cheney slučajno je upucao lovca, 78-godišnjeg odvjetnika. U stvari, nakon što su ljudi saznali da je upucao odvjetnika popularnost mu je naglo porasla na 92 posto!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Cheney puko. Nakon što je upuco onog lika počeo se derati: Hoće li još netko prozvati prisluškivanje telefona u Americi ilegalnim?"

"Dick Cheney će za Valentinovo još i zaraditi na ovome... To je nova Dick Cheney kolonjska voda. Zovu ju Patka!"

Američkom potpredsjedniku nakon incidenta izdano je pismeno upozorenje jer nije na vrijeme platio lovačku taksu od 7 dolara, koja mu odobrava slobodan lov fazana na lovačkom ranču Katharine Armstrong na kojem se incident dogodio.

Cheney, koji na posao u Bijelu Kuću dolazi u glasnu buku sirena vozila svojeg osiguranja, danas se na poslu pojavio gotovo neprimjetno, te je u kompleks predsjedničkog zdanja ušao na stražnji ulaz i bez sirena.

Cheney se još nije javno očitovao o incidentu, a službena istraga je zaključila kako je do nesreće došlo zbog "faktora lovačke procjene".

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara